Stilul Scandinav a inceput sa fie din ce in ce mai popular chiar si in Romania datorita numeroaselor avantaje pe care le are de oferit. Motivul este unul cat se poate de clar: astfel de locuinte care sunt amenajate in acest stil Nordic ofera spatii mult mai aerisite, precum si lumina naturala din belsug.

Dupa cum ii spune si numele, acest stil este unul care provine din tarile nordice. Este si normal daca ne gandim ca in acea zona orice decor trebuie sa fie unul care sa favorizeze lumina. Din aceasta nevoie de a favoriza lumina a luat nastere un stil de amenajare care reprezinta o combinatie de rustic, eleganta, simplitate si functionalitate.

Acest stil de amenajare al locuintei este ideal mai ales pentru apartamentele de mici dimensiuni si garsoniere, deoarece ajuta in crearea impresiei de spatiu chiar si atunci cand acesta nu este unul foarte generos. Desigur, nimic nu poate fi pe placul tuturor – drept urmare, sunt persoane care pur si simplu stau departe de o astfel de amenajare, considerand-o ca fiind una mult prea rece si prea simpla. Pana la urma gusturile nu se discuta, nu-i asa?

In articolul de azi ne-am propus sa iti vorbim putin despre aspectele pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand vrei sa integrezi si in locuinta ta stilul scandinav. O sa vezi ca nu va fi deloc greu sa respecti principiile sale.

Un prim aspect pe care tu trebuie sa il stii este ca in cazul stilului scandinav cele care domina interiorul sunt culorile naturale, in tonuri deschise. In majoritatea cazurilor este vorba de alb si gri, insa poti sa te folosesti si de alte nuante deschise. Trebuie sa stii ca pe langa aceste tonuri simple poti sa mai integrezi si nuante de albastru, verde, negru, rosu, galben sau maroniu. In acest fel vom obtine un aer calm si relaxant.

Principiul simplitatii trebuie aplicat nu doar in cazul paletei de culori, ci si in cel al mobilierului. Obiectele de mobilier trebuie sa fie unele cat mai simple, cu linii drepte si / sau cu detalii individuale rotunde. Lemnul din care este confectionat mobilierul trebuie si el sa fie unul deschis la culoare. Nu exagera insa cu obiectele de mobilier – alege doar strictul necesar, pentru ca nu are rost sa incarci inutil spatiul cu ceea ce nu folosesti.

Decoratiile excesive nu au nici ele ce sa caute in amenajarile in stil scandinav. Pentru a completa acest stil poti veni in intampinarea sa cu mici vaze, cosuri tesute, fotografii in rame simple, masute de cafea din lemn, iar exemplele pot continua.

 

Related posts

Cum sa alegi mobilierul potrivit pentru acvariul de acasa

Adina Meyers

Trucuri: Cum aduci răcoarea în casă

Adina Meyers

Idei pentru folosirea rosului in amenajarea unei bai

Adina Meyers