LifeStyle

Motosapa iti poate usura foarte mult munca in gradina – noi te ajutam sa o alegi pe cea potrivita

Atunci cand ai o casa la tara si o gradina destul de mare in care iti place sa cultivi diferite legume, este bine sa iti usurezi cat mai mult munca, fara insa a scadea productivitatea si calitatea recoltei. Pentru cei care isi doresc sa lucreze eficient si cu cat mai putin efort pamantul au inceput sa fie foarte la indemana motosapele.

Aceste utilaje agricole simple se pot dovedi foarte utile daca suprafata de pamant nu este una chiar foarte mare. Motosapele sunt usor de manevrat si pot fi folosite cu succes in activitati precum sapatul, aratul, pregatirea solului pentru cultivat si chiar semanat. Depinde desigur de accesoriile pe care le avem la dispozitie, insa ele pot fi achizitionate din aproape orice magazin de profil din Romania.

Am observat ca foarte multe persoane considera ca motosapa este acelasi lucru cu motocultorul. Da, cele doua arata la fel (sau aproape la fel), insa intre acestea exista diferente destul de mari, atat ca avantaje oferite, cat si din punct de vedere al pretului, cel din urma avand un cost de achizitie mult mai ridicat. Motocultoarele sunt utilaje agricole profesionale, care sunt destinate in special prelucrarii terenurilor foarte dificile. De asemenea, ele permit atasarea unui numar mult mai mare de accesorii, care ne usureaza si mai mult munca. Puterea lor este de asemenea una net superioara celei a unei motosape.

Pentru o gospodarie obisnuita trebuie stiut ca motosapa este arhisuficienta. Avand la indemana si accesoriile potrivite ne putem usura foarte mult munca in gradina, fara a face o gaura foarte mare in buget. Trebuie insa avute in vedere unele aspecte astfel incat sa avem garantia ca am luat cea mai buna decizie pentru nevoile noastre.

Un prim lucru pe care tu trebuie sa il stii este ca motosapele pot fi cu motor electric, motor pe benzina si motor diesel (pe motorina). Fiecare vine cu anumite avantaje si dezavantaje, asadar o sa alegi tinand cont de acestea. Noi te sfatuim insa sa stai la distanta de modelele electrice pentru ca acestea au o putere destul de mica si le vei putea observa limitarile chiar de la prima folosire. In plus, acestea nu vor putea fi folosite pe parcele foarte mari de pamant.

Puterea (care poate fi masurata in watti sau cai putere, in functie de motor) se numara printre caracteristicile cele mai importante . Trebuie sa alegi puterea in functie de sarcinile la care vei supune noua ta motosapa. Fa asadar o lista cu toate situatiile in care vrei sa te folosesti de ea – in acest fel iti va fi mult mai usor sa iei cea mai buna decizie pentru nevoile tale.

Un ultima aspect pe care nu trebuie sa il ignoram este legat de adaptibilitatea si accesoriile oferite. Noi iti recomandam sa alegi o motosapa care sa vina chiar de la inceput dotata cu echipament si accesorii care sa o faca cat mai flexibila si utila intr-un numar cat mai mare de situatii.

Printre accesoriile care se pot monta pe o motosapa se numara prasitoarea, semanatoarea, plugul reversibil, coasa, rarita, lama pentru buldozer si asa mai departe.

 

Related posts

Gymboland Ploiești Shopping City – nouă destinație a distracției pentru copii

Adina Meyers

Frappé din NESCAFÉ Brasero: Un ritual in 3 pasi, gustul verilor racoroase!

Adina Meyers

Centenarul Filmului Românesc ajunge la Sascut

Adina Meyers