Te-ai plictisit de cum arată bucătăria ta, dar nu ești dispus să faci o investiție majoră în reamenajarea sa? Sau, pur și simplu, când intri să pregătești ceva de mâncare simți că lipsește ceva la designul încăperii? Soluția în ambele cazuri o constituie montarea unei perdele.

Primul pas pe care trebuie să îl faceți atunci când vă hotărâți pentru perdele în bucătărie este să măsurați foarte bine lățimea și lungimea geamului pe care urmează să îl acoperți. Astfel, nu veți greși când veți cumpăra perdeaua. Iar în cazul în care vă hotărâți să o confecționați chiar dumneavoastră, nu veți irosi materialul ales.

În cazul materialelor trebuie să țineți cont de mai multe aspecte. Primul dintre ele ar fi de cât de des gătiți. În cazul în care utilizați aragazul frecvent pentru a pregăti mâncare este recomandat să alegeți pentru perdele materiale care să fie rezistente la căldură, umezeală și fum. Un astfel de material este bumbacul. Dacă din contră, bucătăria are mai mult un rol decorativ pentru voi, atunci puteți opta fără nicio problemă și pentru modele din polyester.

Al doilea lucru la care trebuie să te gândești este de cât de luminoasă este bucătăria. Dacă este suficient de luminoasă puteți opta pentru materiale mai puțin transparente. În caz contrar, sunteți obligați să alegeți modele transparente pentru a ajuta lumina naturală să pătrundă în încăpere.

Următorul lucru pe care nu îl puteți ignora atunci când alegeți un material este greutatea sa. Acest aspect este foarte important pentru alegerea suportului de perdea – sigur nu doriți să aveți parte de accidente sau să reparați pereții mereu. În funcție de stilul bucătăriei dumneavoastră și de modelul de perdea ales aveți la dispoziție mai multe feluri de sisteme pe care puteți monta materialul – lemn, plastic (de diverse culori) sau metal.

Ultimul criteriu, un criteriu la fel de important ca și celelalte, este ușurința cu care se poate spăla și călca perdeaua. Nimeni nu își doește să piardă prea mult timp cu aceste activități, nu-i așa?

Perdeaua este un accesoriu foarte șic, un accesoriu care oferă rafinament unei bucătării, dar în același timp și un sentiment de confort. În plus este și o carte de vizită a personalității celor care utilizează bucătăria. Indiferent dacă este o perdea dintr-o singură bucată (model recomandat mai ales pentru bucătăriile cu un singur geam) sau din două bucăți, tip cortină (model recomandat pentru bucătăriile cu două geamuri), acest accesoriu va scoate din anonimat orice bucătărie.

În privința modelelor materialelor aveți foarte multe opțiuni – o singură culoare, diverse animale, flori, mesaje etc. Sau le puteți combina, de ce nu?

În continuare, vă prezentăm câteva modele de perdele pe care le puteți folosi ca sursă de inspirație.

Sursă foto: Un millon de IDEAS

 

Articole similare

Interior urban cu influente scandinave pentru un cuplu tanar

Redactia

Anna Chițan, designer: „Piesele vechi se pot integra cu succes în orice trend de design interior”

Redactia

Cum să ai o casă luminoasă

Redactia

1 comment

Rsehlnn 15 April, 2020 at 5:36 pm

PokР“mon of this quartet are baseless to yaws sildenafil generic

Reply

Lasă un comentariu