Atunci când vine vorba despre alegerea modului de amenajare a unei locuințe tot mai multă lume își îndreaptă atenția către stilul rustic. Nici nu e de mirare acest lucru deoarece un astfel de design este foarte ușor de realizat și se pretează oricărui tip de cămin, indiferent de suprafața sa sau de destinația sa – casă permanentă sau casă de vacanță.

Un alt avantaj al elementelor rustice îl constituie faptul că ne pot ajuta să ne simțim mereu în vacanță. Acest aspect nu este de neglijat, mai ales dacă avem o slujbă care ne solicită foarte mult. Astfel, ne vom putea relaxa foarte ușor după o zi istovitoare și vom fi mult mai eficienți la locul de muncă.

Stilul rustic de amenajare este unul potrivit celor care iubesc natura, dar în același timp doresc să se bucure și de toate inovațiile tehnologice pe care le regăsim pe piață. Astfel, cei care optează pentru un asemenea design pot alege și elemente din categoria moderne (tapet, etajere etc.) sau industriale (obiecte din cărămidă, sticlă, metal, etc.). Din acest punct de vedere este bine să ținem cont și de faptul că putem să decorăm orice cameră din locuința noastră folosind designul rustic.

Tiparul rustic presupune alegerea nuanțelor naturale, de la crem, la bejuri, marouri, nuanțe de alb. În ceea ce privește materialele, acest mod de amenajare înseamnă țesături naturale – lână, bumbac, ceramică albă și patinată, sârmă împletită în bucătărie sau lemn și bambus în restul casei. Pardoselile pot fi nefinisate sau la vedere, iar în privința covoarele putem opta pentru unele în culori naturale și imprimeuri discrete. Canapele și fotoliile sunt în linii clasice, neutre; pentru un plus de confort le putem accesoriza cu pături călduroase și perne decorative cu modele simple.

Indiferent dacă vei decide să îți decorezi întreaga locuință în stilul rustic sau doar să „arunciˮ câteva elemente caracteristice acestui mod de amenajare, locuința ta va avea un aer primitor și relaxant atât pentru tine, cât și pentru prietenii tăi.

În continuarea articolului vei regăsi câteva imagini concludente pentru ce înseamnă „design rusticˮ.

Sursă foto: http://www.bonami.ro

 

 

Related posts

Marocul – o inepuizabila sursa de inspiratie

Adina Meyers

Cea mai buna solutie de dezinfectare a locuinței: mopul cu aburi AQUAclean Steam Cleaner de la Dirt Devil

Adina Meyers

Schimba atmosfera in mansarda!

Adina Meyers