Atunci când vrem să ne reamenajăm locuința optăm pentru una dintre variantele următoare: fie schimbăm mobila, fie zugrăvim, fie și una și alta. Cert este că indiferent de ce alegem să facem trebuie să ținem cont de culorile pe care ni le dorim în căminul nostru.

Acestea sunt foarte importante atât pentru aspectul general al casei noastre, dar și pentru că ne pot influența pozitiv sau, din contră, negativ.

Un criteriu după care ne putem ghida când alegem culorile este acela al varietății. Chiar dacă ne place foarte mult o culoare nu este indicat să o folosim doar pe ea în toate încăperile. Monotonia nu este bună nici în cazul designului interior, iar în plus ar fi foarte obositor pentru ochi să privească aceeași culoare tot timpul. Așa că, trebuie să avem curaj și să combinăm culorile între ele.

Putem alege culorile în funcție de camera unde le vom întâlni.

De exemplu, în dormitor este indicat să folosim albastru. Este o culoare care liniștește și poate ajuta în cazul insomniilor. Dar, nici roșul nu e de neglijat. Acesta poate fi folosit în cazul în care ne este foarte greu să ne trezim dimineața pentru că este o culoare energizantă. Pentru spațiul unde ne-am amenajat biroul este potrivită culoarea verde deoarece potențează creativitatea și concentrarea. În cazul sufrageriei putem folosi orice culoare sau combinații de culori. De exemplu, portocaliul se potrivește foarte bine cu un galben muștar sau cu gri. Astfel, toată încăperea va căpăta un aer foarte șic. În cazul bucătăriei poți opta pentru galben – o culoare plină de luminozitate, nu degeaba este culoarea soarelui. Sau mai poți alege combinația clasică dintre alb și negru care să ofere un plus de rafinament spațiului de gătit și de servit masa. În cazul băii, cea mai potrivită alegere este albul, mai ales dacă nu dispui de un spațiu prea generos.

Într-o locuință întâlnim culori peste tot, indiferent dacă este vorba de pereți, de mobilă sau de accesorii. Pentru a avea unitate de decor din punct de vedere al culorilor, îți recomandăm să îți alegi o cameră principală în funcție de care să le „coloreziˮ și pe celelalte. De exemplu, sufrageria – pentru că aici o să petreci foarte mult timp să te relaxezi sau să stai de vorbă cu prietenii tăi.

În continuarea articolului vei găsi câteva imagini care te pot ajuta să te decizi atunci când alegi culorile din locuința ta.

Sursă foto: Un millon de IDEAS

Related posts

De inchiriat: Apartament cochet langa parc

Adina Meyers

Cum aduci mai multă lumină într-o casă întunecoasă

Adina Meyers

O casa rustica foarte diferita

Adina Meyers