LifeStyle

STIHL a dezvoltat sistemul combinat “12 in 1”

Producatorul de utilaje STIHL a dezvoltat pentru cei care au gradini sau curti de intretinut un nou sistem combinat cu multifunctionalitati, cu 12 utilaje pe un singur motor.

Acest sistem, gandit de specialistii in inovatii de la STIHL, poate fi folosit la lucrari de taiere si ingrijire a gazonului, maturarea curtii, aerarea si cultivarea solurilor, ingrijirea pomilor fructiferi sau a gardurilor vii. Un singur motor este suficient pentru efectuarea tuturor lucrarilor din gradina, in acest mod economisindu-se spatiu in magazia de unelte, timp prin rapiditatea cu care cupleaza uneltele si nu in ultimul rand bani.

Sistemul combinat pentru intretinerea spatiilor verzi este alcatuit din motor si unealta, ambele fiind dotate cu cate un segment din tija divizibila, cuplarea facandu-se rapid.  Aceasta cuplare se realizeaza printr-un surub de strangere si permite demontarea in doua elemente, fiind usor de transportat, depozitat si de reasamblat. Cele 12 unelte pot fi montate pe un singur motor, pe care STIHL il pune l-a configurat cu 4 variante de putere, in functie de optiunea utilizatorului la cumparare (1,1 CP, 1,3 CP, 1,4 CP si 1,9 CP).

Uneltele de cosit care se pot monta pe motorul ales sunt doua capete cu fir si cutit, iar pentru marginile de gazon, un cutit pentru taierea verticala. Motorul mai suporta un valt maturator cu lamele din cauciuc pentru suparfete netede si o perie de maturat pentru rigole si brazde adanci. Pentru cultivarea solurilor, sistemul combinat STIHL dispune de o freza terasiera, iar pentru indepartarea frunzelor, la acelasi motor, se poate adapta o suflanta. Specialistii STIHL care au conceput acest sistem multifunctional nu au lasat din vedere amenajarea gardurilor vii, pe acelasi motor putand fi montate doua tipuri de foarfece de tuns gardul viu, unul fix si altul care ofera o mobilitate a capului taietor in unghiuri de la 0° la 135°. Aceeasi mobilitate o ofera si al treilea foarfece care poate fi montat pe motorul combinat de la STIHL, destinat zonelor cu maracinisuri.

Pentru ingrijirea arborilor si pomilor fructiferi pe motorul multifunctional STIHL se poate adapta un emondor de inaltime (motoferastrau cu prelungitor) la care, pentru copaci mai inalti, se monteaza o tija de prelungire de 100cm.   

Specialistii de la STIHL recomanda achizitionarea unui utilaj de baza, adica motorul si o unealta combinata, cum ar fi, de exemplu, dispozitivul cu capat de cosire cu fir AutoCut 25-2. Apoi, functie de necesitati, aparatul poate fi upgradat si cu alte unelte combinate.

Related posts

Desert de sezon: prajitura cu prune si nuca

Adina Meyers

Vacanta la Poarta Raiului

Adina Meyers

Hornbach aduce peste 4.000 de pesti din 150 de specii in noul magazin din Sibiu

Adina Meyers