Avand sprijinul unor specialisti, am realizat o noua ambianta, mai reusita, mai dinamica, mai luminoasa si, nu in ultimul rand, mai confortabila, fara a renunta insa la aerul mediteranean pe care convenisem ca trebuie sa-l aiba acest spatiu, acum trei ani, cand am facut amenajarea.

In primul rand, am schimbat paleta de culori. Deoarece curtea era mica si inconjurata de ziduri inalte de circa 6 m,  artistul plastic Sabina Moraru mi-a sugerat sa renunt la rozaliul de pe pereti si sa merg pe o culoare deschisa, care sa confere mai multa luminozitate.

De asemenea, mi-a recomandat sa folosesc accente de culoare care sa marcheze anumite detalii. In ceea ce privete culoarea de baza, a ales una solara, foarte la moda, si anume galbenul, care se potrivete de altfel cu gresia ocru, la care nu am vrut sa renunt. Toate detaliile (ramele ferestrelor, burlanele, nisa, suprafata de sub tigla) au fost vopsite in diverse nuante de galben si portocaliu. Pentru un plus decorativ, Sabina a vopsit sapte placute ceramice in nuante de galben, portocaliu si rosu. Pe acestea le-a dispus intr-un joc interesant in nisa, care a devenit astfel o adevarata decoratie.

In acest cadru luminos si tonic, Alina Bancila a adus un plus de eleganta si confort prin mobilierul si materialele textile pe care le-a ales. Combinatia lemn-metal impreuna cu gresia, plantele verzi si florile, confera terasei o nota ce duce cu gandul la Grecia sau Spania. Mobilierul din lemn cu tenta clasica si finisat cu lac pe baza de apa (ce ii confera rezistenta la apa si ultraviolete) de la Akt Decor imprima decorului confort, caldura si eleganta, iar materialele textile de la IKEA sunt responsabile de aerul intim al acestuia. Apelul inedit la un tablou al Nectariei Radu, care se incadreaza perfect in schema de culori, demonstreaza efectul minunat al combinatiei arta-natura.

Costul redecorarii (vopsele, manopera vopsit si mobilier, fara decoratiuni si accesorii): 1.600 lei

Related posts

Mix de finisaje intr-un decor indraznet

Adina Meyers

Un decor romantic, un decor ca in filme

Adina Meyers

Cum să organizezi un picnic

Adina Meyers