LifeStyle

Stiai ca in casa ta pot fi prezente diverse toxine?

In articolul de azi vom aborda un subiect ceva mai sensibil, care este insa de multe ori trecut cu vederea, fie din nepasare, fie din lipsa informarii. Majoritatea celor care discuta despre toxine nu stiu cu adevarat ce sunt si sub ce forme se gasesc ele in casele noastre, asadar ne-am gandit ca in continuare sa vorbim despre cele mai comune toxine care pot fi prezente in locuinte.

Din pacate unele lucruri care se afla in casa noastra pot fi pline de substante toxice, iar expunerea indelungata la ele poate duce la aparitia unor consecinte negative pentru sanatatea organismului nostru.

Pentru inceput este bine sa intelegem ce sunt toxinele. Cea mai simpla explicatie este aceasta:”toxinele sunt clasificate ca fiind acele chimicale, care pot sa provina atat de la animale si plante, cat si obtinute pe cale industriala, care pot duce la aparitia unor probleme de sanatate.

Multe dintre toxinele din casa noastra pot sa provina de la materialele care au fost folosite in construirea lor. Desi in ultima perioada tehnologia a avansat foarte mult, iar materialele au devenit din ce in ce mai sigure, numarul locuintelor vechi este in continuare unul mare, asadar sunt sanse mari ca aceste toxine sa fie prezente.

Conform cercetatorilor, azbestul, un material folosit in izolarea locuintelor in perioada 1920 – 1978 si chiar dupa, poate favoriza aparitia cancerului la plamani. De la aceasta descoperire azbestul a inceput sa fie treptat interzis in tot mai multe tari, si in intreaga Uniune Europeana, insa casele vechi inca mai pot contine urme ale acestui mineral. Este recomandat asadar sa apelam la un specialist care sa ne spuna daca este sau nu cazul locuintei noastre, iar daca da, e bine sa eliminan de urgenta toxina.

Plumbul este o alta toxina care poate sa puna in pericol sanatatea organismului, ducand la aparitia anemiei, tulburarilor de auz, de leziuni la nivelul rinichilor si sistemului nervos, iar exemplele pot continua. Printre cele mai raspandite surse ale plumbului se numara vopseaua. Recomandam asadar citirea cu atentie a etichetei si alegerea vopselelor care nu contin plumb. Acesta se mai poate gasi chiar si in jucarii, apa, particule de praf si asa mai departe.

Mucegaiul poate fi si el inclus pe lista cu toxine care ne pun in pericol sanatatea si care poate fi intalnit in aproape orice locuinta. In multe cazuri motivul pentru care mucegaiul isi face simtita prezenta este nivelul de umiditate ridicat ori o scurgere de apa.

 

Related posts

Ține căpușele și țânțarii la distanță cu Santaderm ParasiteS

Adina Meyers

Beneficiile consumului de soia

Adina Meyers

Igienă și curățenie pentru o viață sănătoasă

Adina Meyers