Amenajare bucatarie Practic

Cum poti sa schimbi usor decorul bucatariei tale

Bucatarie este una dintre incaperile pe care le folosim foarte des, fie pentru ca ne place sa gatim si sa experimentam zilnic noi feluri de mancare, fie pentru ca dorim sa ne bem cafeaua in liniste in timp ce citim stirile. Asadar, din cand in cand este bine sa mai aducem mici schimbari decorului, pentru a nu permite monotoniei sa se instaleze.

Daca in ultima perioada ai citit mai multe articole in care se vorbea despre decorarea bucatariei ai observat cu siguranta ca ideile oferite de acestea sunt unele care ne vor consuma nu doar foarte mult timp, ci necesita si un buget destul de mare pentru o remodelare completa a acestui spatiu. Nu este tot timpul cazul pentru o astfel de schimbare, de cele mai multe ori fiind suficiente niste mici modificari care sa aduca un aer proaspat bucatariei si care sa nu presupuna costuri foarte ridicate. O sa iti oferim cateva idei usor de aplicat pentru schimbarea decorului bucatariei tale in randurile urmatoare.

Culoarea. Probabil cea mai rapida si ieftina medota prin care putem schimba aspectul unei incaperi. Nu este nici deranjul foarte mare, tinand cont ca avem foarte multe produse la dispozitie care sa ne ajute sa zugravim fara a face mizerie. Ce alegi aici? Numarul posibilitatilor este unul destul de mare, iar printre culorile recomandate se numara galbenul (care emana optimist si veselie), bleumarin (care se potriveste de minune unei bucatarii moderne), culorile metalice (de asemenea pentru amenajarea in stil modern), portocaliu, nuante de gri si asa mai departe.

Daca insa nu vrei sa zugravesti toti peretii, atunci afla ca sunt alternative si in aceasta situatie. Secretul sta in alegerea unei palete din trei culori. Prima culoare este cea pe care nu dorim sa o schimbam, asadar cea a peretilor, blatului etc. Cea de-a doua culoare este cea neutra, care insa va trebui sa vina in completarea primei culori. Asadar, asigura-te ca cele doua se potrivesc si nu duc la formarea unui contrast neplacut. Cea de-a treia culoare este cea care va oferi un plus de personalitate bucatariei noastre. Aceasta poate fi cea a obiectelor de mobilier, elementelor de decor ori accesoriile de bucatariei.

Un alt lucru pe care il poti face pentru a schimba decorul bucatariei tale este crearea unei zone de interes. Aceasta zona este cea spre care se va indrepta pentru prima data privirea celui care iti va trece pragul bucatariei. Daca este ceva placut, atunci intregul design va fi unul care il va impresiona pe musafir. Aceasta zona de interes poate fi reprezentata de un perete vopsit intr-o culoare diferita sau care are o textura si modele inedite.

O actualizare a aparatelor pe care le folosim frecvent in bucatarie poate fi de asemenea de ajutor pentru o schimbare a decorului, dar si pentru a-i oferi incaperii un aer modern. Noile electrocasnice pot fi unele cu accente metalice, care vor veni in completarea paletei de culori a bucatariei tale (cu ajutorul lor putem obtine cea de-a treia culoare, despre care am discutat mai sus).

Related posts

5 pași pentru curățenia de dinaintea sărbătorilor

Adina Meyers

Te pregatesti sa te muti cu chirie?

Adina Meyers

Imbinarea livingului cu bucataria

Adina Meyers