LifeStyle

OMS dezminte categoric teoria că noul coronavirus îşi pierde din putere

Experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi o serie de alţi oameni de ştiinţă au declarat că nu există dovezi care să susţină afirmaţia medicului italian care a spus că noul coronavirus şi-a pierdut din putere, potrivit Reuters.

Profesorul Alberto Zangrillo, şeful serviciului de terapie intensivă ldin cadrul Spitalului San Raffaele din Lombardia, care a dus greul epidemiei de COVID-19 din Italia, a declarat duminică pentru televiziunea de stat că noul coronavirus „nu mai există din punct de vedere clinic”.

Dar epidemiologul OMS Maria Van Kerkhove, precum şi alţi experţi în virusuri şi boli infecţioase, au declarat că afirmaţiile lui Zangrillo nu sunt susţinute de dovezi ştiinţifice.

Nu există date care să arate că noul coronavirus s-a schimbat semnificativ, fie ca mod de transmitere, fie în ceea ce priveşte severitatea bolii pe care o provoacă, au spus ei.

„În ceea ce priveşte transmisibilitatea, aceasta nu s-a schimbat şi nici din punct de vedere al gravităţii, nu s-a schimbat”, a spus Van Kerkhove reporterilor.

Nu este neobişnuit ca viruşii să aibă mutaţii şi să se adapteze pe măsură ce se răspândesc.

Pandemia COVID-19 a ucis până în prezent peste 370.000 de oameni şi a infectat peste 6 milioane de oersoane la nivel mondial.

Articole similare

Ai grija de cele mai delicate haine ale tale cu masina de spalat rufe Electrolux SteamSystem

Redactia

Zona verde: LISTA STATELOR din care se poate veni fără a intra în IZOLARE

Redactia

Directiva privind Medicamentele Falsificate intră în vigoare – se adoptă noi măsuri pentru siguranța pacienților

Redactia