Atunci cand vine vorba de apartamentele de mici dimensiuni, un lucru este cat se poate de clar: amenajarea lor poate deveni o adevarata problema atunci cand nu stii exact ce trebuie sa faci pentru a profita la maxim de pe urma intregului spatiu pe care ti-l pun ele la dispozitie. Garsonierele reprezinta cel mai bun exemplu in acest caz.

Ideal, in amenajarea unei garsoniere, e bine sa tinem cont de sfaturile care ne ajuta sa marim vizual spatiul, astfel incat noi sa nu simtim ca totul sta sa pice pe noi. Pe scurt, un spatiu aerisit si care sa ne ofere senzatia de caldura este de preferat. Desigur, nu vom uita nici de functionalitatea unui astfel de apartament mic. Pana la urma ce rost are sa arate perfect daca el nu iti satisface pe deplin nevoile pe care tu le ai (in special pe cele de depozitare). Vom vorbi mai multe despre trucurile la care poti apela atunci cand iti amenajezi garsoniera in randurile urmatoare. Vei vedea ca nu e deloc greu sa tii cont de unele dintre ele, in timp ce altele vor presupune o mica investitie din partea ta.

Incepem chiar cu cea mai buna solutie la care sa apelam pentru a mari la propriu un anumit spatiu. Este vorba, desigur, despre amenajarei unei bucatarii deschise, care sa comunice cu sufrageria. In acest fel o sa ne bucuram din plin de un puternic sentiment de amploare si volum, din moment ce spatiul nu va mai fi unul atat de limitat. Cel mai mult va beneficia de pe urma unei astfel de solutii bucataria, care de obicei este foarte mica in cazul unei garsoniere.

Nu. Nu trebuie sa iti faci griji legate de faptul ca mirosul de mancare se va imprastia prin toata camera. Aceasta mica problema se rezolva foarte usor prin amplasarea aragazului cat mai aproape de geam, precum si prin instalarea unei hote de buna calitate. Deci… daca structura de rezistenta a blocului iti permite, nu ezita sa darami acest perete dintre bucatarie si sufragerie.

Un alt sfat pe care ti-l dam este acela de a profita la maxim de pe urma spatiului pe care noi il avem la dispozitie pe verticala. In medie, un apartament normal din Romania are o inaltime de 2,3 – 2,5 metri. O solutie cat se poate de eficienta este amplasarea de dulapuri pana in tavan. In acest fel vom avea mai mult loc pentru depozitare.

Trebuie sa luam in calcul si mobilierul multifunctional, care e recomandat sa nu lipseasca din apartamentele mici. Pentru bucatarie scaunele si mesele pliante se vor dovedi de un real ajutor, deoarece nu vor ocupa inutil din spatiu atunci cand ele nu sunt folosite. La fel si patul, care poate sa aiba ascuns sub el un spatiu de depozitare. Spatii de depozitare se pot gasi si in tabureti, in cazul in care esti un fan al acestora.

Culorile care vor predomina vor fi unele deschise. Asta pentru ca ele ne vor mari vizual spatiul iar el va fi unul mult mai aerisit. Recomandarea noastra? In cazul unei garsoniere opteaza pentru amenajarea sa in stil scandinav. Se va potrivi ca o manusa.

 

Related posts

Cum a capatat o strada langa un magazin IKEA spaniol numele „Imi lipseste un surub”

Adina Meyers

Mov si verde, baza unui interior funky-chic

Adina Meyers

Ce frigider este potrivit pentru tine si familia ta?

Adina Meyers