Amenajari Interioare

Centrala termica inteligenta – un real ajutor pentru confortul tau

E inca iarna. Afara ninge si sunt multe grade sub minus. Tu esti inca la lucru, dar in curand vei ajunge acasa. Vrei ca in momentul in care intri pe usa in locuinta ta sa fie in jur de 23 de grade Celsius si sa te poti bucura de ceaiul tau delicios intr-un confort termic sporit. Pentru ca acest lucru sa fie posibil tu ai scos telefonul din buzunar si in doar cateva secunde ai setat temperatura dorita si ai pornit centrala.

Nu, nu este deloc un scenariu improbabil, iar asta pentru ca pe piata au aparut centralele termice inteligente, care ne duc cu un pas mai aproape spre o casa inteligenta in care sa ne putem relaxa exact asa cum se cuvine dupa o zi obositoare la locul de munca. Sistemele de incalzire pot fi controlate de la distanta si iti ofera numeroase informatii interesante direct pe telefonul tau mobil, astfel incat tu sa fii mereu la curent cu statusul ei.

Desigur, modificarea temperaturii din casa nu este singura optiune pe care o putem accesa direct de pe smartphone-ul nostru, de oriunde ne-am afla, ci la fel de bine putem sa modificam si temperatura pe care ne dorim sa o aiba apa sau sa trecem centrala termica in „modul de vacanta”. Aceasta ultima functie va pune centrala ta termica intr-o stare de hibernare, astfel incat sa nu iti faci deloc griji de aparitia unor probleme pe intreaga perioada in care esti plecat de acasa.

Remindere de revizie, precum si alertele de avarie vor fi si ele trimise direct pe telefon chiar din momentul in care problemele apar. In acest fel o sa stii din timp daca trebuie sa chemi sau nu o echipa care sa le rezolve rapid.

O alta optiune cat se poate de interesanta care ne este pusa la dispozitie de astfel de centrale termice inteligente este cea legata de setarea acesteia pe zile si intervale orare, astfel incat ea sa functioneze doar atunci cand intr-adevar avem nevoie de ea. Nu de alta, dar nu prea are rost ca ea sa mearga si sa iti incalzeaza locuinta in intervalul orar in care tu te afli la servici. O sa consume curent electric inutil, iar facturile tale vor fi mai ridicate decat ti-ai dori. O sa poti sa o setezi astfel incat ea centrala termica sa se plieze cat mai bine pe stilul tau de viata.

Statisticile pe care ni le ofera o astfel de centrala termica inteligenta sunt si ele unele cat se poate de utile. Asta pentru ca ne ajuta sa intelegem mult mai bine si mai usor unde se duc banii nostri. Putem vedea, de exemplu, statistici privind consumul in ultima saptamana, luna sau chiar in ultimul an. Vom avea, practic, in acest fel, un control sporit asupra facturilor lunare, lucru care se va resimti destul de mult in bugetul familiei tale.

Trebuie sa recunoastem ca avem in fata o investitie care merita pana la ultimul leu, iar asta pentru ca ea ne aduce si mai aproape de trecerea completa la o casa inteligenta.

Related posts

Vimar By-Me: Casa Inteligenta in 2016, confort si economie

Adina Meyers

Cum să decorezi casa pentru petreceri

Adina Meyers

“Nu mă gândeam câtă nevoie am de un dulap metalic pentru desene în casa mea!“ Mărturia unei studente la Arte 

Adina Meyers