Amenajari Interioare

Cromatica din living: mix-uri potrivite pentru un plus de culoare în casa ta

Prin culorile pe care le utilizezi în amenajarea livingului tău, poți oferi acestei încăperi mai multă lumină, mai mult dinamism, mai multă armonie. Contează atât de mult cromatică unei camere, astfel încât să dedicăm un întreg articol acestui subiect? Ei bine, după cum vei vedea și tu puțin mai jos, DA.

Este important să alegi mix-urile potrivite de culori, astfel încât să transformi orice încăpere din locuința ta într-un loc gândit cu un sens anume, în funcție de mobilierul ales, sursele de iluminat potrivite și culorile potrivite acelui spațiu. Care sunt combinațiile câștigătoare de nuanțe, potrivite pentru amenajarea unui living? Află asta chiar acum din rândurile de mai jos:

 

Living în culori vesele

Living în tonuri indraznete

Living cu accente pastelate

 

Living în culori vesele

Cromatica potrivită: nuanțe de orange, albastru, gri

 

Un astfel de design presupune utilizarea unui mix de culori cu o paletă vastă de nuanțe. Totul trebuie să plece de la complementaritatea nuanțelor orange și albastru, mix central în decorul acestui model de living.

 

Se obține astfel o atmosferă caldă, familiară, accentuată și de nuanțele suplimentare ce vin să desăvârșească ideea de acasă a acestui spațiu: gri, alb, crem lemnos. Discutăm astfel despre o paletă de culori ce poartă privirea de la caldul notelor deschise – orange, crem – până la calmul notelor mai închise – albastru.

Living în tonuri îndrăznețe

Cromatica potrivită: nuanțe de mov, roșu, violet, galben

 

Este absolut uimitor modul în care un simplu paletar poate trezi la viață un living banal, prin culori alese în mod inspirat atât pentru mobila la comandă, draperii sau elementele de decor. Un roșu vibrant sau un violet țipător nu reprezintă neapărat o idee nefastă pentru mobilierul tău făcut la comandă, draperii sau tapet, în cazul în care aceste nuanțe tari sunt “diluate” cu tonuri de galben, crem sau verde deschis.

Living cu accente pastelate

Cromatica potrivită: alb, roz deschis, turcoaz

 

Un astfel de mix cromatic pentru livingul tău nu are cum să treacă neobservat de cei care îți trec pragul. Trebuie să ții însă cont de modul în care te joci cu proporțiile acestor culori, extrem de tari de altfel, dar care pot aduce exact stropul de personalitate de care ai nevoie în living. Prin adăugarea de accente pastelate, livingul tău poate prinde viață, căpătând un plus de dinamism benefic, ce poate ascunde foarte bine peisajul unui living monoton.

 

Iată 3 moduri în care poți îmbina culorile din livingul tău, astfel încât acesta să prindă viață cu ajutorul cromaticii. Totul ține de modul în care vrei ca povestea din această cameră să fie scrisă cu ajutorul nuanțelor pe care le alegi. Vrei un ton mai sumbru? Atunci trebuie să mergi pe un paletar mai liniștit de nuanțe neutre.

 

Vrei un spațiu plin de viață și ieșit din tiparele banalului? Atunci trebuie să alegi o variantă cromatică bazată pe culori mult mai țipătoare, ce nu pot trece neobservate de cei care te vizitează. În cazul în care nu ai idei pentru amenajarea livingului tău, poți apela cu încredere la o echipă de specialiști, fie că vrei să comanzi mobilă pentru casa ta, fie că ai nevoie de un sfat creativ pentru o regândire a aspectului casei tale.

 

Related posts

Black Friday cu preţuri mici: 10 prăjitoare de pâine ieftine

Adina Meyers

De la utilitate la eleganță – Descoperă tendințele actuale în designul obiectelor sanitare

Adina Meyers

Importanța culorilor în proiectele de amenajare a locuințelor

Adina Meyers