Amenajari Interioare

Sfaturile designerilor de top pentru amenajarea sufrageriei

Tendințe de amenajare a sufrageriei în 2022

Ultimele tendințe în materie de amenajări interioare au readus o serie de elemente cu care suntem deja familiari. Design-urile futuriste au fost înlocuite din ce în ce mai mult de accentele retro, iar catifeaua a cedat locul texturilor relaxate, naturale, precum mătasea și bumbacul. Am aflat de la designeri de top care sunt ultimele sfaturi de care trebuie să ținem cont:

Pereți texturați

Pereții într-o singură culoare, sau chiar cei cu tapet au ieșit din cataloagele și revistele celor mai mari designeri de interior. Tencuiala venețiană cu accente strălucitoare se va regăsi în cele mai moderne case, alături de profile decorative precum baghetele și cornișele ce delimitează spațiul într-un mod bine definit.

Lumină difuză

Spoturile și lustrele cu lumină puternică au fost înlocuite de lumina difuză. Poți opta chiar și pentru benzi de led cu un spectru larg de culori. Cel mai bun mod prin care poți obține o lumină plăcută este cu o scafă de tavan. Lumina indirectă va lumina în mod plăcut tavanul și se va revărsa în încăpere, fără să aibă o intensitate puternică.

Inspirație provenită din natură

Nuanțe de verde și maro – caramel, ciocolatiu, cedar, mocha, sand – sunt accentele care ar trebui să se regăsească în sufrageria ta. Dacă nu consideri că a venit momentul pentru o renovare totală te poți juca cu accesorii. Câteva pernuțe verzi, o pătura beige așezată pe canapea, alături de o draperie olive vor ajuta la o redecorare inovativă. Adaugă și câteva plante și ai obținut grădina ta interioară.

Piatră și lut

Texturile organice, provenite din materiale naturale precum piatra și lutul, sticla suflată manual și lemnul nefinisat creează o armonie caldă. În plus, acest tip de materiale se potrivesc foarte bine cu nuanțele pământii și verzi pe care se pune atât de mult accentul acest sezon.

Forme curbate

Elementele curbate au invadat cele mai moderne case. Indiferent dacă vorbim despre arcade, mese rotunde, scaune cu tăblia ovală sau canapele și fotolii rotunde, acest tip de forme au luat locul liniilor drepte cu care am fost obișnuiți.

Sustenabilitate

Sustenabilitatea este un termen foarte întâlnit în toate domeniile și este mai mult o necesitate decât un trend. Atunci când vine vorba despre designul interior, există foarte multe obiecte vintage ce se pot transforma în piese eclectice super cool. Un fotoliu vechi poate fi tapițat, o măsuța de cafea poate fi vopsită și lăcuită, iar biblioteca pe care cineva a vrut sa o arunce poate căpăta un nou aspect cu ajutorul unei restaurări.

Dacă vrei să faci o schimbare fără o investiție majoră este foarte simplu. Iluminatul cu ajutorul unei scafe de tavan, montarea unor profile decorative sau alegerea unor pernuțe colorate sunt o modalitate eficientă, ieftină și rapidă. În cazul în care vrei, totuși să faci o schimbare majoră, poți apela la un designer de interior care îți va crea un plan și îți va spune cu exactitate de unde poți achiziționa elementele de care ai nevoie.

Related posts

În Mogoșoaia: casă de vacanță transformată în reședință permanentă

Adina Meyers

Cum să îți amenajezi dormitorul pentru un somn mai liniștit

Adina Meyers

Ce trebuie sa faci daca te muti intr-o garsoniera

Adina Meyers