Proprietarii de garsoniera se confrunta cel mai des cu problema spatiului, bucataria fiind de cele mai multe ori parte integranta a singurei camere existente. Mai exista varianta in care bucataria se muta pe balcon sau se afla intr-un open-space in cazul apartamentelor cu o camera.

Spatiile inguste sunt cel mai greu de amenajat. „Tunelul” care se formeaza nu prea iti da libertate de miscare si, cu siguranta, nu vor incapea mai mult de doua persoane simultan in acel perimetru. Desi spatiile de stocare sunt importante si necesare, nu faceti greseala de a monta pe cei doi pereti paraleli mobilier masiv. Facand acest lucru, suprafata disponibila se va ingusta si mai mult. Pastrati un perete gol pe care, eventual, adaugati niste accesorii sic sau polite minimaliste.

Astfel ca, mobilierul compact va fi instalat pe un singur perete. Deoarece amenajarea pe orizontala nu este foarte darnica, apelati la cea pe verticala. De exemplu, corpurile suspendate pot atinge nivelul tavanului, castigand si mai mult spatiu de stocare.

Daca bucataria este atat de mica, inca nici o masa de dimensiuni „decente” nu incape, singura solutie ramane o masuta pliabila. Cand nu o folositi, aceasta se strange foarte usor de-a lungul peretelui „gol”.

Cromatic vorbind, nu aveti prea multe interdictii, atata timp cat pastrati peretii albi. In rest, mobilierul de bucatarie poate fi colorat, la fel si accesoriile sau electrocasnicele.

Mai sus v-am pregatit o serie de 7 bucatarii foarte mici care va asteapta cu bratele deschise :). 

Related posts

Accente shabby chic

Adina Meyers

Mobilier eco-friendly, design romanesc

Adina Meyers

Robotul de bucatarie – un ajutor de nadejde pentru prepararea unor retete delicioase

Adina Meyers