Modul în care o locuință arată la exterior poate spune foarte multe despre cei care o locuiesc. Astfel, atât culoarea fațadelor, cât și acoperișul, ferestrele și ușa exterioară trebuie alese cu cea mai mare grijă pentru a se găsi în perfectă armonie și pentru a reflecta corect personalitatea proprietarilor.

Când vine vorba de musafiri, primul element ce compune o locuință cu care aceștia intră în contact este ușa pentru exterior. Aceasta trebuie să respecte nu doar principiul siguranței, ci trebuie ca, prin materialele, finisajele și culorile sale să unească perfect funcționalitatea cu estetica desăvârșită.

Ce caracteristici trebuie să aibă o ușă exterioară?

Deoarece ușa de exterior este extrem de importantă pentru siguranța și confortul proprietarilor unei locuințe, trebuie să:

– Fie rezistentă

În mod evident, ușa de intrare în casă sau ușa de intrare în apartament, după caz, trebuie să treacă testul rezistenței. Astfel, spre deosebire de ușile de interior, aceasta trebuie să fie fabricată dintr-un material mult mai rezistent, în acest sens remarcându-se metalul (oțelul de exemplu) și lemnul dur, cum ar fi stejarul.

– Asigure confortul

O atenție aparte trebuie acordată modului în care este realizată ușa de intrare – proprietăți de etanșare, operare facilă, închidere rapidă etc. Este deosebit de important ca, dat fiind faptul că este expusă permanent factorilor externi (vânt, ploaie, zăpadă, temperaturi extreme), să fie creată dintr-un material rezistent la intemperii și să asigure confortul termic al celor din interior.

– Garanteze siguranța

O ușă de intrare în apartament sau în casă trebuie să fie prevăzută cu sisteme de siguranță de foarte bună calitate. În acest sens, este indicat ca atenția să se îndrepte către uși cu încuietori independente antiefracție.

– Aibă un design atractiv

În ceea ce privește designul, alegerea ține cont strict de preferințele fiecărui client în parte. Pe piață există atât modele de uși de intrare clasice, fabricate în totalitate din același material, cât și modele moderne, ce integrează două sau mai multe materiale rezistente. În ultima perioadă se remarcă ușile de exterior din lemn stratificat cu inserții de geam termoizolant, încadrat de rame din oțel inoxidabil, extrem de versatile și elegante.

– Să fie ușor de întreținut

Ușa de la intrare se poate spune că ar fi cea mai utilizată ușă dintr-o locuință și, implicit, cea mai predispusă la murdărie și la acțiuni care ar putea-o deteriora. Astfel, este recomandat ca materialul din care este fabricată să permită o curățare facilă, cu ajutorul produselor speciale. De asemenea, acesta trebuie să fie rezistent la zgârieturi și lovituri.

Măsurători și montaj – etape ce influențează decisiv rezultatul final

De foarte multe ori, măsurătorile sunt făcute superficial, chiar de către cel care dorește să achiziționeze ușa de exterior. În astfel de situații acesta se poate confrunta fie cu o ușă care depășește în lățime sau înălțime spațiul vizat, fie cu una care este prea mică, fiind astfel nevoie de ajustări sau chiar de achiziționarea unui alt model, dacă nu există posibilitatea de returnare.

Pentru a evita neplăcerile, care presupun pierderea de timp prețios și de bani, se recomandă consultarea unui profesionist încă de la început. De regulă, firmele care pun la vânzare uși de interior și de exterior, oferă și servicii accesorii, cum ar fi cele de consultanță, măsurători și montaj.

Acesta din urmă are, de asemenea, un rol vital pentru obținerea rezultatului scontat. Dacă nu este efectuat corect, chiar și cea mai bună ușă poate cauza disconfort proprietarilor.

Rom Decor – magazinul online unde se găsesc uși de exterior de calitate, la prețuri avantajoase

Mai nou, căutarea unei uși de exterior pentru casă sau apartament este mult mai ușoară. Tot mai multe firme își prezintă produsele în mediul online, fapt pentru care clienții au la dispoziție o gamă foarte largă de modele.

Pe rom-decor.ro se găsește un număr mare de uși de exterior și de interior, fabricate din materiale premium. Prețurile sunt avantajoase, reflectând din plin calitatea produselor.

Rom Decor oferă servicii de măsurători sau montaj gratuit, acesta din urmă având o garanție de 5 ani, indiferent că este realizat de angajații companiei sau de către cei ai firmelor partenere.

Related posts

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Adina Meyers

Dormitor de mansarda: intimitate si confort

Adina Meyers

Descopera uimitoarele elemente de tamplarie PVC pentru spatiile comerciale amenajate in STIL MODERN

Adina Meyers