Legislatie Solutii Constructive

Sfaturi de care trebuie sa tii cont daca te muti

Daca ai decis sa iti schimbi locuinta, indiferent daca este vorba de un apartament sau o casa, mutatul poate deveni o activitate care sa-ti scada nivelul energiei. Este o perioada de tranzitie si trebuie sa planifici totul in detaliu, astfel incat sa poti duce treaba la bun sfarsit, fara sa fii extenuat. Cu o strategie bine pusa la punct, munca ta va fi mai usoara.

Primii pasi

Primul lucru pe care trebuie sa il faci cand te muti in casa noua este sa masori cu exactitate mobilierul pe care vrei sa il aduci din fosta casa. Cu ruleta in mana si un carnetel in care sa notezi toate dimensiunile pieselor, poti proiecta virtual un plan al casei. Asta te va ajuta in momentul despachetarii, ca sa nu ai atunci probleme cu asezarea lor si sa ai loc sa te misti, dupa ce le aduci in noua locuinta.

Apoi, trebuie sa verifici daca mobilierul se poate demonta, pentru ca asa reusesti sa il transporti mai in siguranta. Eventual cere ajutorul unui prieten sau unei firme de mutat, care iti vor injumatati munca depusa.

Fii atent la obiectele fragile

Lasa mobilierul de mari dimensiuni pe ultimul loc, acorda atentie obiectelor fragile si mici, care se pierd sau se distrug primele, in cazul in care te muti. Ambaleaza-le individual in folii speciale pentru transport sau ziare si evita sa le pui in cutii mari, pentru ca asta iti va da batai de cap si le vei gasi mai greu. Un secret atunci cand iti schimbi locuinta este sa invelesti obiectele casante in prosoape si vei ajunge cu toate intacte la destinatie. Poti fixa prosoapele care infasoara lucrurile fragile cu banda adeziva si poti suplimenta cutiile de transport cu bucati de carton, care aplaneaza socurile.

De la mic la mare si invers

Daca reusesti sa inchiriezi o masina utilitara pentru mutat este ideal, dar nu obligatoriu. Te poti muta si cu masina proprie, doar ca vei fi nevoit sa faci mai multe drumuri. Oricum ar fi, trebuie sa incepi sa impachetezi obiectele mici, hainele, mobila usoara, electrocasnicele mici si mai apoi aparatura mare si mobilierul greu de carat. In ordine inversa, trebuie sa le asezi in garsoniera, apartamentul sau casa unde abia te-ai mutat, de la mare la mic, tocmai ca noua locuinta sa poata fi functionala din primele zile.

Atunci cand te muti, incearca sa renunti la farfuriile ciobite, canile fara toarta, cearsafurile gaurite si alte obiecte uzate. Nu lua cu tine decat ce stii ca iti va folosi in continuare, ca sa incepi experienta in noua casa cu energie pozitiva. Lenjeria de pat trebuie transportata in cutii, nu inainte de a fi spalata si calcata. La fel si prosoapele. Hainele le poti transporta mai usor si in siguranta daca le pui in geamantane si le asezi ca atunci cand pleci in excursie, rulate si cat mai compacte. Daca nu ai genti, cauta sa imprumuti de la prieteni, pentru ca sunt cele mai rezistente, atunci cand vine vorba de transport.

Mutatul este, intr-adevar, un episod stresant din viata oricarui om, insa cu o planificare bine pusa la punct si putin ajutor din partea prietenilor sau a unei firme de mutat, tot procesul va fi mai usor. Fii calm si pregateste-te pentru o noua experienta, in viitoarea ta casa!

Related posts

Alegerea acoperisului in functie de arhitectura casei

Adina Meyers

Arhitectura minimalista: cui se potriveste?

Adina Meyers

Ce solutie de incalzire alegem?

Adina Meyers