LifeStyle

Sfaturi care sa te ajute sa mentii un mediu sanatos in casa ta

Nu-i asa ca vrei ca locul in care tu iti petreci o buna parte a timpului sa fie unul cat mai curat si adecvat pentru tine? Casa ta este locul unde ar trebui sa ai parte de liniste, sa te simti relaxat si sa iti permita sa iti reincarci bateriile dupa o zi obositoare la lucru, asa ca de ce sa nu depui tot efortul necesar pentru a-l crea? Pasii care trebuie urmati nu sunt unii greoi, dupa cum vei putea observa foarte clar acest lucru in randurile articolului nostru.

Locuinta noastra trebuie sa asigure un mediu capabil sa ne ofere un confort maxim, asadar pe langa curatenie va trebui sa avem grija ca inclusiv nivelul de umiditate sa fie cel optim, iar temperatura una potrivita pentru noi. Aceste lucruri se pot face destul de usor, deoarece avem destul de multe solutii la indemana care sa ne ajute in aceasta privinta.

 

 

Un mediu sanatos este cel care are temperatura optima si un nivel al umiditatii potrivit. Asadar cu acestea doua vom si incepe astazi. Prima pe lista este temperatura. Ea trebuie sa fie undeva in jurul valorii de 21 de grade Celsius. Nici prea frig, nici prea cald. Tine insa cont de faptul ca aceasta temperatura este ideala pentru adulti, in cazul celor mici variind putin (de exemplu bebelusii se simt cel mai bine la 23 de grade Celsius).

Trecem la nivelul de umiditate, iar aici precizam ca extremele nu sunt deloc recomandate. Un nivel ridicat al umiditatii creaza disconfort, poate distruge mobila si parchetul si, pentru ca tabloul sa fie perfect, duce la aparitia mucegaiului si igrasiei. In acest fel ne este afectata intr-un mod negativ sanatatea, sistemul nostru imunitar incepand sa devina din ce in ce mai slabit. De cealalata parte, un nivel al umiditatii foarte scazut duce a aparitia senzatiei de gat uscat si iritat, precum si de nas infundat.

Iata asadar cat de importanta este mentinerea unui nivel al umiditatii optim, care sa fie cuprins intre 45 si 55%. Cum facem acest lucru? Sunt cateva solutii pe care le avem la indemana, insa noi recomandam folosirea unui umidificator / dezumidificator de camera, care te va ajuta foarte mult. Lucrul acesta este cu atat mai important atunci cand in familia ta exista persoane cu probleme respiratorii, care vor fi cu siguranta afectati.

Pentru ca in casa noastra mediul sa fie unul sanatos urmatorul pas este sa arunci o privire la materialele de constructie si finisajele acesteia. De ce? Pentru ca unele materiale, daca anumite conditii nu sunt respectate (ca de exemplu prezenta temperaturilor ridicate), au emisii nocive, care ne pot afecta intr-un mod negativ sanatatea. E de preferat ca materialele de constructie sa fie intr-o proportie cat mai mare unele naturale.

Un alt rol important in mentinerea unui mediu sanatos il joaca produsele de curatare pe care le folosim, fiind necesar sa ne asiguram ca produsele de curatare pe care le folosim nu contin substante care sa fie toxice organismului uman. De asemenea, frecvente cu care facem curatenie conteaza si ea foarte mult. Incearca sa mentii curatenia zilnic, iar daca nu poti, atunci de cel putin 4-5 ori pe saptamana fa curat si da cu aspiratorul, mai ales in locurile unde stii ca se aduna foarte mult praf.

Related posts

Vara aceasta Titania pleaca cu tine in vacanta!

Adina Meyers

Philips Flat TV cu ecran LCD

Adina Meyers

Cum să îți protejezi casa de dăunători

Adina Meyers