LifeStyle

Cadouri de Craciun pentru copii la targul Made in RO

Pentru ca gusturile fine se prind de timpuriu, fiecare editie a targului de design romanesc Made in RO este foarte prietenoasa cu cei mici.

Asadar, designerii romani care va asteapta in weekend, pe 20 si 21 decembrie, la Impact Hub (chiar in Piata Unirii, pe Splai, la 2 pasi de Hanul lui Manuc) au creat cadouri speciale pentru cei mici.

Jucariile create de designerii romani pentru copii sunt realizate exclusiv din materiale naturale (mult textil, lemn, fetru). Acestia creeaza personaje care si noua, celor mari, ne provoaca imaginatia sau obiecte ce presupun o interactivitate creativa, tocmai pentru a le stimula celor mici o reactie – fie ca asta inseamna sa ia creionul sau pensula in mana, sa manuiasca piesele sau sa priveasca vrajiti, pentru cateva momente, o poveste.

Pentru fetitele cochete, Iutta a creat genti cu personaje din povesti romanesti. In galeria foto puteti vedea cum arata gentuta Capra cu trei iezi.

Designerul Adrian Balcau, din Cluj, vine si el cu un obiect special creat pentru cei mici: Baby Truck este un camion din lemn, foarte simpatic. Jucaria este realizata dintr-un singur cub de lemn fragmentat şi apoi recompus, iar nervurile lemnului se continua grafic si cursiv de pe o parte a jucariei pe cealalta. O masinuta inspirata din clasicele cuburi, forma cea mai primara si mai creativa de joc pentru copii.

Apropo de interactivitatea pe care o presupun cadourile pregatite de designeri la Made in RO – Targ de design romanesc, unul dintre proiectele noastre preferate este cel semnat de designerii Kihi-Kiha.

Este un set creativ, ale carui componente (cort, pernute, puf si un covor dublat cu fetru si material antiderapant pe spate) sunt din bumbac alb decorat cu desene simple, realizate cu pigmenti textili de culoare neagra. Setul vine intr-un saculet textil, impreuna cu pensule si culori speciale pentru textile, rezistente la spalare, cu care copiii sa-si personalizeze obiectele de decor asa cum isi doresc.

Daca tot am ajuns la elemente de decor, pernutele decorative Marele Deget Mare pot sta si in camera copilului, dar si pe canapeaua din living sau in dormitorul parintilor. Totul depinde de cat de jucaus e copilul interior. 

“Traditia cadourilor de Craciun deriva din darurile primite de catre pruncul Iisus de la regii veniţi,  indrumaţi de o stea, din ţinuturi indepartate. Urmand firul acestei poveşti, i-am ilustrat pe regii-magi pe perne decorative bune pentru visare, lucrate din materiale colorate, accesorizate de cusaturi decorative. Ele vin in pereche, regii fiind acompaniaţi de reginele lor”, spune Ioana Banica, creatoarea Marele Deget Mare, citata de designist.ro.

Continuam cu personaje din fetru, frumos lucrate din bile de lana, de la Viscri, de Ami Lungu (Wools and Wolf).

La capitolul hainute cool pentru copii cu atitudine, brandul romanesc acbc ne bucura ochii si simtul grafic cu colectia Alphabet, din bumbac organic, cu croilei si imprimeuri pe care le-am purta si noi.

Designerii 441 Design Studio au pregatit pentru camera celor mici ornamente foarte dichisite de agatat deasupra patutului sau, pur si simplu, in decor.

Știm ca pasarile au zburat demult in tarile calde, dar o casuta pentru pasari, proaspat creata de Ana Banica (Cai verzi pe pereti) poate astepta foarte decorativ primavara in casuta ta. A fost special creata pentru un client din Bucuresti si o veti vedea in weekend, in premiera, la Made in RO – Targ de design romanesc.

Acesta este doar un preview pentru sutele de cadouri de design romanesc pe care le vei descoperi in weekend, pe 20 si 21 decembrie, la Made in RO – Targ de design romanesc  @ Impact Hub Bucharest (chiar in Piata Unirii, pe Splai, la 2 pasi de Hanul lui Manuc). Tot aici ii vei cunoaste si pe designeri si vei interactiona cu ei direct

Sursa: designist.ro

Related posts

Brico Depôt România și Ateliere Fără Frontiere fac echipă pentru un mediu mai curat

Adina Meyers

Reguli de amenajare pentru o grădină în stil franțuzesc

Adina Meyers

Festin de prețuri la Fest(in) pe Bulevard 2018

Adina Meyers