Amenajari Interioare

Sfatul designerului: Cum integrezi o piesă vintage într-o amenajare modernă?

Am stat de vorbă cu Alina Szabo, co-fontador și designer de interior la Gavia Concept Studio Design Interior, pentru a afla cum putem folosi piesele de mobilier vechi în amenajările contemporane.

Casa Mea: Cum integrezi o piesă de epocă într-o amenajare modernă?

Alina Szabo: Înainte de a achiziționa o piesă vintage, trebuie să vă hotărâți ce funcție va avea aceasta. Va avea rol de focus point sau doar va completa alte elemente decorative? Atunci când mixați două stiluri, echilibrul este esențial. Rețineți cuvântul contrast: o canapea vintage va arăta extraodinar alături de câteva  pernuțe cu imprimeu contemporan, iar pe o noptieră modern, o veioză vintage va da un aer șic oricărui dormitor. Pentru a simplifica acest proces, identificați stilul celei mai mari piese, apoi utilizați contrastul prin accesorii. Dacă simțiți că nu stăpâniți foarte bine arta decorativă, dar apreciați obiectele ce poartă patina timpului, rezumați-vă doar la câteva obiecte vintage, doarece este o linie foarte fină între  bun gust și haos.

Casa Mea: Ce fel de amenajari se pot realiza cu astfel de piese?

Alina Szabo: Atunci când vorbim despre interioarele moderne în care integrăm piese de mobilier sau decorațiuni vintage, vorbim despre un stil eclectic, care  invită la aducerea  în scenă  a obiectelor vechi pe care le iubim și de care nu ne putem desprinde.  Când este realizat corect, transmite  încredere în stilul tău personal, șic și neconvențional.

În  acest living modern a fost integrat un fotoliu de epocă, stil Ludovic, focus point-ul încăperii, adus în contemporan prin albul pur al lemnului și tapiseria din piele de vacă.

În zona de dinning am realizat o compoziție aparte, alcătuită din elemente vechi și noi:  scaune vintage recondiționate și piese de mobilier cu linii moderne, masă și scaunele Eames.

În același sens, în acest dormitor ne atrage atenția alăturarea îndrăzneață  dintre comoda veche și recondiționată și jocul geometric modern de la nivelul peretelui.

Amenajările în care care se integrează cel mai bine acest stil sunt elegante și se adresează unor persoane boeme, care apreciază arta și autenticitatea, a căror locuință se transformă într-o scenă teatrală în care personalitatea joaca rolul principal.

 

Proiect realizat de Gavia Concept, Studio de Design Interior

Contact: 

E –mail: hello@gaviaconcept.com

Telefon: +40765431481/+40724966025

Photo: The Storyalist

 

Related posts

Eficientizarea spatiului in casele mici

Adina Meyers

Mobilier multifunctional si mult albastru

Adina Meyers

Covorul este cel mai folosit accesoriu in casele noastre. Noi te ajutam sa il alegi pe cel potrivit!

Adina Meyers