O amenajare si decorare interesanta a interiorului se poate face combinand mobilierul cu cateva obiecte vechi, folosite ca accent.

Fresh, flori, plante, materiale naturale, nu scump, obiecte hand made, totul fara sa epateze, poate fi un mix confortabil, care poate produce o adevarata schimbare a locuintei.

O amenajare putin diferita este cea care foloseste obiecte vechi in combinatie cu mobilier si accesorii noi, moderne. Stilul acesta, caci tendinta este atat de accentuata incat a devenit un stil, poarta mai multe denumiri, cel mai des folosit termen fiind vintage (termen utilizat pentru lucruri vechi, folosite, de epoca, in limba engleza).

Termenul „de epoca“ nu inseamna numaidecat din timpul lui Ludovic al XIV-lea (desi este posibil si acest lucru, mai ales ca atunci se facea un mobilier de exceptie), ci pot fi si obiecte din anii ’60, de exemplu.

Pentru a avea o astfel de ambientare nu este necesar sa va umpleti casa cu obiecte vechi si nefunctionale, ca la muzeu, sau ca aceste decoruri sunt posibile numai pentru cei cu foarte multi bani. Uneori se dovedeste ca, din contra, cei care se bucura de un astfel de decor nu sunt bogati, iar un singur obiect de acest fel, folosit ca accent, poate fi de ajuns ca sa ofere interiorului un aer special, sic, care deseori este dat chiar de patina obiectului respectiv.

Stilul vintage nu este deci creat cu ajutorul „vechiturilor“, ci combina uneori elemente al caror design apartine vremurilor trecute.

Aflati mai multe despre stilul vintage pe romanialibera.ro!
 

 

 

 

 

Related posts

Ecologic, rustic, contemporan

Adina Meyers

Tapetul cu fotografii – trendul care a revoluţionat amenajarea locuinţelor

Adina Meyers

Oscilezi intre a cumpara un apartament sau o casa? Afla care sunt beneficiile si dezavantajele traiului la bloc

Adina Meyers