LifeStyle

Scoala de Vara Ionescu si Sava: “Avocatura: intre meserie si vocatie”

Aflata la a treia editie, Scoala de Vara Ionescu si Sava aduce in acest an un nou concept de internship ce isi propune sa ofere viitorilor practicieni in drept o viziune mai clara asupra avocaturii, mai ales asupra modului in care aspectele pragmatice se imbina cu pasiunea. 20 de studenti ai facultatilor de Drept din Romania vor avea ocazia ca timp de 5 zile sa discute cu invitatii nostri atat despre ceea ce presupune avocatura in practica, cat si despre diversele specializari din aceasta profesie si adaptabilitatea la schimbare.

In cadrul Scolii de Vara ramurile Dreptului si avocatura ca profesie vor fi abordate din perspectiva cadrelor universitare, a magistratului, dar si a avocatului. Evenimentul are ca scop informarea si initierea studentilor in avocatura prin exemple practice si studii de caz. Programul include si un curs de scriere, un seminar de vorbire in public, dar si diferite ateliere ce vor testa atat competitivitatea viitorilor juristi, cat si spiritul lor de echipa.

Pentru a te inscrie la Scoala de Vara “Avocatura: intre meserie si vocatie” trebuie sa completezi intr-o maniera cat mai originala formularul de inscriere online, disponibil la https://docs.google.com/forms/d/17fVZBOJCksxYD7igeS-8vdlR5FzUiCM6i60zCas1Fq4/viewform. Data limita pentru inscrieri este 20 iunie 2013.

Cele mai originale 20 de aplicatii vor fi selectate pentru a participa in mod gratuit la Scoala de Vara “Avocatura: intre meserie si vocatie”. Transportul, cazarea si masa vor fi asigurate de organizatori.

La finalul Scolii de Vara unul dintre studentii participanti va primi o bursa de studiu de sase luni, in valoare de 1000 lei lunar, precum si posibilitatea (dar nu obligatia) de a efectua practica de specialitate in cadrul Societatii Civile de Avocati Ionescu si Sava.

Organizam anual aceasta Scoala de Vara pentru ca ne dorim sa venim in sprijinul studentilor la Drept cu informatii practice din acest domeniu, ajutandu-I astfel sa isi contureze cat mai clar meseria de avocat. Ne dorim sa impartasim cu ei din experienta noastra si sa le aratam ca avocatura este un domeniu fascinant atata timp exista pasiune. Consider ca reusita in cariera este o imbinare intre pragmatism si pasiune, iar  Scoala de Vara de anul acesta pune accent atat pe latura vocationala a avocaturii, cat si pe seriozitatea cu care trebuie tratata o asfel de cariera. Evenimentul este un instrument extrem de util pentru studenti, deoarece au acces la informatii si cursuri pe care scoala de drept nu le ofera si care sunt absolut necesare pentru o viitoare cariera de avocat, dar si de jurist in general. ” – Radu Claudiu Ionescu, Managing Partner Ionescu si Sava.

Pentru detalii suplimentare:

Beatrice Manta

Beatrice.manta@ionescusava.ro 

www.ionescusava.ro/school 

www.facebook.com/AvocaturaDeAfaceri

 

 

Related posts

Ce avantaje îți oferă utilizarea boxelor pasive profesionale

Adina Meyers

Ciuperci umplute

Adina Meyers

S-a lansat revista Arta 4-5, 2012

Adina Meyers