LifeStyle

2 reprezentatii extraordinare cu „EVGHENI ONEGHIN”

Rolurile principale vor fi interpretate de trei invitati speciali, artistii de talie internationala Levente Molnar (Oneghin), Marius Brenciu (Lenski), Iveri Tamar (Tatiana). Alaturi de acestia vor evolua solistii si colaboratorii ONB Maria Jinga (Olga), Pompeiu Harasteanu (Gremin), Ana Maria Comsa (Larina), Sorana Negrea (Filipievna), Florin Diaconescu (Triquet), Dan Indricau (Capitanul / Zaretsky).

Conducerea muzicala a spectacolului ii apartine dirijorului Iurie Florea. Lucrarea semnata de Piotr Ilici Ceaikovski, dupa romanul in versuri scris de Aleksandr Sergheevici Puskin, este montata pe scena ONB in regia lui Ion Caramitru (data premierei: 22 martie 2009), decorurile sunt realizate de Maria Miu, iar costumele de Viorica Petrovici. Corul este pregatit de maestrul Stelian Olariu. Din echipa de creatie a spectacolului fac parte si Florin Fieroiu – coregrafie, Florica Stanescu, Mirela Simniceanu – miscare scenica si coregrafie si Chris Jaeger – light designer.

Originar din Romania, baritonul Levente Molnár si-a incheiat studiile muzicale in Ungaria, inceputul de cariera fiind marcat de debutul in 2006 la Opera de Stat din Budapesta, unde timp de trei ani fusese membru al Studioului de Opera. Deprinderea unor noi roluri si maturizarea sa artistica au coincis in 2008 cu un nou debut intens mediatizat, la Royal Opera House (Covent Garden) din Londra. In prezent membru al Operei de Stat Bavareze, Levente Molnár continua „cucerirea” scenelor internationale, dovada recentele aparitii de succes cu roluri precum Wolfram din “Tannhäuser“ (Richard Wagner) la Bordeaux, Ford din “Falstaff” (Giuseppe Verdi) la Opera de Stat Bavareza sau Figaro din “Il Barbiere di Siviglia” (Gioachino Rossini) la Royal Opera House din Londra.

Format de scoala de canto romaneasca, Marius Brenciu, stabilit acum la Bruxelles, este primul cantaret din lume care castiga atat premiul pentru lied cat si cel pentru repertoriul de opera la BBC Cardiff Singer of the World Competition in 2001. Aparitiile pe scene din Bruxelles, Berlin, München, Bucuresti, Hamburg, Geneva, Zürich, Paris, Toulouse, Lyon, Lisabona, Monte Carlo, Göteborg, Cardiff, Amsterdam, Tokyo, Tel Aviv, New York, San Francisco, Madrid, Roma, Edinburgh sau Londra, alaturi de cei mai mari solisti ai momentului, cat si aclamatiile presei internationale sunt dovezi certe ale succesului de care se bucura peste hotare muzicianul de origine romana. Personajul Lenski din “Evgheni Oneghin” de Piotr Ilici Ceaikovski a fost mereu rolul sau de suflet.

Castigatoare a premiului al II-lea la Concursul International “Voci Verdiane”, Busseto – 1998 si un an mai tarziu a primei pozitii pe podium la Concursul “Mozart” de la Salzburg, soprana georgiana Tamar Iveri cunoaste o afirmare rapida pe scenele internationale: „Don Carlo” la Bonn, „Simon Boccanegra” cu Deutsche Oper Berlin si Covent Garden, „La Bohème” cu Wiener Staatsoper, „Otello” la Venetia sau participarea la turneul japonez cu Teatro alla Scala si dirijorul Riccardo Muti. “Binecuvantata cu o frumusete unica, voce catifelata  si instincte dramatice” (Houston Press), Tamar Iveri a debutat in rolul Tatianei din „Evgheni Oneghin” de P.I. Ceaikovski in 2008, la Bayerische Staatsoper din München.

Related posts

Un început de an fresh şi smart, cu Beko

Adina Meyers

Recicleaza pentru un Craciun mai responsabil

Adina Meyers

Seminarii tehnice TONDACH şi Wienerberger

Adina Meyers