Este vorba despre un apartament de aproximativ 80 de metri patrati, compus din patru camere, doua holuri si doua bai, care a fost complet reamenajat.

Proprietarii au decis inca de cand l-au achizitionat sa schimbe destinatia anumitor camere, dupa cum urmeaza: bucataria a fost mutata in living, iar in spatiul ei au fost amenajate biroul si dressingul; livingul a luat locul dormitorului de langa, iar celelalte incaperi au ramas neschimbate. In momentul in care am intervenit pentru realizarea proiectului de design interior, proprietarii achizitionasera deja parchetul, usile si blatul din baie, asa ca discutia a inceput din acest punct.

Bucataria, generoasa datorita amplasarii ei in fostul living, cuprinde inclusiv o zona de dining, prevazuta cu o masa pentru sase persoane, pozitionata la trecerea spre living (care se face prin doua usi glisante din sticla). Mobilierul, dispus in “L”, este realizat din PAL melaminat si are incorporate cuptorul, plita, o masina de spalat vase si chiuveta. Spatiul dintre corpurile inferioare si cele superioare este acoperit cu sticla securizata vopsita in mai multe tonuri, pentru a da spatiului putina vibratie. Trecerea din bucatarie catre living se face prin doua usi glisante din sticla, motiv pentru care linia designului propus intr-o camera se regaseste si in cealalta. Peretele opus intrarii a fost imbracat in tapet, care se continua in living, materialul draperiilor din living se reintalneste la perdelele in falduri din bucatarie, culoarea si materialul mobilierului din bucatarie sunt prezente si la mobilierul din living, iar canapeaua si scaunele au materiale si culori asemanatoare. Astfel, cele doua incaperi, desi separate si cu destinatii diferite, fac front comun prin elementele care le unesc.

Dormitorul matrimonial este simplu si elegant, amenajat cu mobilier alb si draperii crem. Singurele obiecte care dau viata spatiului sunt cele trei tablouri marca Ikea si vaza cu flori. Deoarece zona de dressing este separata, mi-am permis sa includ si o masa de machiaj.

In pofida faptului ca apartamentul este suficient de spatios, baia este mica si ingusta, asa ca optiunile nu au fost multe. Ca atare, am recomandat montarea unui paravan de sticla care sa separe cada de restul baii, vopsirea peretelui de deasupra oglinzii in turcoaz si inserarea catorva obiecte in decor: cosuri de la Ikea si o lampa mica.

Amenajarea acestui apartament este una calda, deschisa si optimista, adica potrivita proprietarilor, oameni deosebiti, frumosi, ce merita sa locuiasca intr-un camin pe masura.

Amenajare realizata de designer Alexandra Stancu, tel.: 0742.786.675 / 0736.481.494, office@design-concept.ro, www.designinterior-concept.ro

Related posts

Fierul forjat – un material care imprima eleganta oricarui obiect din locuinta ta

Adina Meyers

8 lucruri pe care e bine sa le stii inainte de a cumpara un apartament

Adina Meyers

Cum sa iti amenajezi locuinta in stilul shabby chic

Adina Meyers