Amenajari apartamente

Picturile murale – un plus de personalitate pentru casa ta

Chiar dac─â nu ne d─âm seama, ador─âm pur ╚Öi simplu s─â oferim un plus de personalitate casei noastre. A╚Öadar, de╚Öi ╚øinem cont de sfaturile oferite de designeri, tot ├«ncerc─âm s─â ne punem ╚Öi noi amprenta ├«n amenaj─ârile interioare pe care le realiz─âm. ├Än ultima perioad─â tot mai multe persoane au ├«nceput s─â ├«╚Öi ├«ndrepte aten╚øia c─âtre picturile murale atunci c├ónd vine vorba de amenaj─ârile locuin╚øelor, iar motivele sunt unele c├ót se poate de clare.

De ce picturile murale au devenit un adev─ârat trend? ├Änainte de a r─âspunde la aceast─â ├«ntrebare e bine s─â facem o scurt─â trecere ├«n revist─â a ceea ce sunt aceste picturi. Pe scurt, pictura mural─â este cea aplicat─â direct pe un perete. Putem spune, practic, c─â aceasta este cea mai bun─â modalitate prin care putem decora ├«ntr-un mod personalizat pere╚øii unei camere. ╚ÿi… contrar a ceea ce cred unele persoane, ea este la ├«ndem├óna oricui, indiferent de stilul predominant al unei ├«nc─âperi.

Dac─â te-ai hot─âr├ót s─â apelezi la picturile murale ├«n amenajarea interiorului locuin╚øei tale, atunci afl─â c─â trebuie s─â ╚øii cont de c├óteva sfaturi, astfel ├«nc├ót s─â ai garan╚øia c─â toate lucrurile vor ie╚Öi exact a╚Öa cum tu ├«╚øi dore╚Öti. Despre aceste sfaturi vom discuta mai multe ├«n r├óndurile urm─âtoare.

Evident, primul lucru pe care tu trebuie s─â ├«l faci este s─â te hot─âr─â╚Öti asupra pere╚øilor sau tavanului pe care vrei s─â ├«l pictezi. Ce trebuie s─â ai ├«n vedere aici? Prive╚Öte cu aten╚øie pere╚øii pe care vrei s─â pictezi, iar asta pentru c─â este recomandat ca ei s─â nu prezinte zg├órieturi sau ciobituri. De asemenea, ├«n func╚øie de cum este orientat peretele (dac─â are sau nu lumina care bate direct spre el, dac─â ├«n fa╚øa sa se afl─â sau nu obiecte de mobilier ╚Öi a╚Öa mai departe) o s─â alegi stilul picturilor murale.

Urm─âtorul pas const─â ├«n alegerea modului ├«n care vrei s─â pictezi peretele sau pere╚øii. Dac─â e╚Öti o persoan─â cu o imagina╚øie bogat─â, atunci aceasta etap─â cu siguran╚ø─â nu va prezenta nicio problem─â pentru tine. ├Än schimb, dac─â nu ai mereu inspira╚øie, atunci apelarea la un profesionist se va dovedi util─â, dar nu l─âsa ca acest lucru s─â pun─â probleme ├«n a ├«╚øi exprima tu personalitatea ├«n amenajarea locuin╚øei.

Alegerea potrivit─â a vopselei, precum ╚Öi a pensulelor este de asemenea foarte important─â. Pentru ├«nceput ╚øine cont de faptul c─â peretele tratat cu un glet care s─â fie perfect finisat, precum ╚Öi cu o amors─â de lavabil. ├Än ceea ce prive╚Öte vopseaua, cel mai bine este ca aten╚øia ta s─â se ├«ndrepte c─âtre acrilice, iar asta pentru c─â ele se vor comporta la fel ca uleiurile (ele, de fapt, sunt pe baz─â de ap─â). Se usuc─â destul de repede ╚Öi s-au dovedit a fi foarte rezistente ├«n timp. Legat de pensule, aici tu trebuie s─â optezi pentru cele sintetice care sunt cele mai potrivite atunci c├ónd vine vorba de culorile acrilice.

Dup─â ce picturile murale sunt gata, tot ce mai trebuie tu s─â faci este s─â a╚Ötep╚øi s─â se usuce, iar dup─â aceea s─â dai cu un strat de lac care va oferi un plus de rezisten╚ø─â ╚Öi str─âlucire.

Related posts

Cum să realizezi un decor potrivit pentru sărbătorile de Paști

Adina Meyers

Violetul-aprins este culoarea-vedetă a anului 2018

Adina Meyers

4 mari provocari cu care o familie numeroase se confrunta intr-un apartament si cum pot fi rezolvate

Adina Meyers