LifeStyle

Luminati bradul de Craciun de la distanta cu Radio Connect de la Schneider Electric

Schneider Electric propune un mecanism care permite aprinderea sau stingerea instalatiei pentru bradul de Craciun din orice colt al caminului, printr-o simpla apasare de buton.

Sistemului Radio Connect asigura controlul instalatiilor luminoase montate in casa si in jurul acesteia, de la distanta, prin unde radio. Cu dispozitivele conectate intre ele prin acest mecanism utilizatorul poate comanda, spre exemplu, aprinderea luminitelor atunci cand se lasa seara si stingerea lor dupa cateva ore, astfel incat sa evite functionarea instalatiei toata noaptea.

Cu ajutorul sistemului Radio Connect utilizatorii pot crea atmosfera de Craciun pe care si-o doresc si pot oferi surprize celor mici, fara niciun fel de efort. De pilda, Mosul poate fi surprins langa brad de instalatia care se aprinde pe neasteptate, sau locuitorii casei se pot asigura ca Mosul are drumul bine luminat pana la brad si astfel va ajunge usor cu toate cadourile pana la pomul de Craciun.

Mecanismul este unul format dintr-un intrerupator fara fir, amplasat oriunde in casa si o priza comandata prin radio, care primeste informatia de la acest intrerupator si porneste sau opreste instalatia luminoasa, sau poate varia intensitatea luminoasa a catorva becuri. Intrerupatorul fara fir este, de fapt, un trasmitator radio care functioneaza cu ajutorul unei baterii. Utilizatorii pot opta pentru una dintre cele patru variante coloristice disponibile: alb, fildes, cu finisaje de aluminiu sau otel in functie de preferinte. Priza radio poate fi controlata local, de la distanta, printr-un transmitator Radio Connect, oferind posibilitatea pornirii sau opririi alimentarii cu electricitate, fiind dotata cu un buton de pornire-oprire.

Mai mult, mecanismul poate fi comandat si cu ajutorul unui senzor de miscare Argus. Astfel, instalatiile de Craciun se pot aprinde cand ajungeti acasa si se pot stinge singure atunci cand locuitorii sunt plecati. Senzorul de miscare are integrat un modul radio care ii faciliteaza o conexiune fara fir cu sistemul Radio Connect, astfel aprinderea sau stingerea luminii este comoda si nu necesita niciun fel de efort din partea utilizatorului, nici macar acela de a apasa un buton.

Principalul avantaj al acestei solutii este ca instalarea echipamentelor se face fara bataie de cap: fara pereti sparti sau cabluri aparente. In plus, flexibilitatea solutiei va ofera posibilitatea de a moderniza instalatia electrica existenta in oricare dintre camere, putandu-se adapta ulterior altor nevoi ale familiei dumneavoastra (vezi foto “Lumea Radio”). Dupa ce au trecut sarbatorile, mecanismul Radio Connect poate contribui mai departe la crearea atmosferei din casa prin controlul de la distanta al altor echipamente electrice. Spre exemplu, locuitorii pot aprinde veioza din dormitor chiar daca se afla intr-o alta incapere sau pot comanda pornirea lampadarului din camera de zi din orice parte a casei. Astfel, cu ajutorul solutiei de la Schneider Electric proprietarii pot crea atmosfera dorita in casa in functie de ocaziile speciale sau preferinte, simplu si comod.

Despre Schneider Electric

Companie specializata la nivel global in managementul energiei, cu operatiuni in peste 100 de tari, Schneider Electric ofera solutii integrate pentru diverse segmente de piata, detinand pozitii de lider in domeniul energiei si al infrastructurii, al proceselor industriale, automatizarilor in constructii si al centrelor de date sau retelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezenta extinsa si in domeniul aplicatiilor pentru segmentul rezidential. Cei 114,000 de angajati ai companiei lucreaza pentru a face energia sigura, de incredere si eficienta, realizand venituri din vanzari in valoare de peste 18.311 milioane de euro in 2008, prin activitatea lor constanta de a ajuta indivizii si organizatiile „sa profite la maxim de resursele energetice”.

Related posts

Program In Culise 30 August – 5 Septembrie

Adina Meyers

(P) Praktiker România anunţă rezultatele financiare pentru anul 2016

Adina Meyers

Lord of the Dance – Dangerous Games: Show-ul dansatorilor irlandezi care a doborât orice record de box-office vine pe 22 iunie, la București

Adina Meyers