Home LifeStyle Retete

Rețetă Zaalouk: salată marocană de vinete și roșii

Zaalouk sau Zalouk este o salată marocană de vinete și roșii. Amestecul este aromat cu usturoi și condimente.  Seamănă cu zacusca noastră românească.

Preparatul marocan se poate consuma cald au rece, fie ca antreu, alături de pâine proaspătă, fie alături de o friptură.

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 3 vinete mari
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 linguri de pătrunjel
  • 3 – 4 linguri de suc de roşii gros
  • 4 linguri de ulei
  • chimen, boia de ardei, sare şi piper după gust
  • o lămâie

Mod de preparare:

Vinetele se coc, pe flacără sau în tavă acoperită cu folie de aluminiu, în cuptor. Se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi mici.

Uleiul se pune într-o tigaie la încins şi se călesc bucăţile de vinete. Se adaugă usturoiul şi două linguri de pătrunjel tăiat mărunt, se mai călesc legumele câteva minute, se adaugă sucul de roşii proaspăt.

Se adaugă condimentele şi se mai lasă la foc mic timp de câteva minute, până devine aproape o pastă. Se presară restul de pătrunjel verde (se poate folosi şi coriandru verde). Se scoate într-un bol şi se decorează cu bucăţi de lămâie.

Related posts

Protecție și igienă în școli și grădinițe

Adina Meyers

VIDEO. Cel de-al treilea castigator al concursului Casa Mea si Famous Roses

Adina Meyers

O cina classy acasa

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe