Daca este vorba despre o canapea sau un fotoliu, alegeti pentru acestea o tapiserie intr-o nuanta asortata cu cea a peretilor, mobilei si pardoselii. Culorile neutre sunt adesea nemultumitoare si terne, dar pot deveni efective, luminand astfel o incapere pala. Senzatia de spatialitate se poate obtine prin utilizarea unei nuante de caramel, biscuit sau a uneia mai intense.

O tapiserie, o cuvertura sau o draperie din matase pura ori din alt material stralucitor va furniza un contrast sic pe un fundal (perete) mat. In mod similar, un ton mai luminos sau mai inchis al peretilor va avea ca rezultat un decor mai sofisticat decat o simpla zugraveala alba. Se poate alege, de asemenea, un ton contrastant, corelat cu culoarea de baza a unui accesoriu (o perdea, de exemplu). Nu ignora potentialul pardoselii, dar nici covoarele, pentru a imprima un stil incaperii, cu atat mai mult cu cat reprezinta suprafete mari, ponderea culorilor folosite cantarind greu in cadrul schemei de culori imaginate.

In situatia in care ati ales o pardoseala sau un covor cu tente indraznete, este indicat sa pastrati o schema de culori simple si neutre pentru restul incaperii. Accesoriile metalice pot incalzi sau raci decorul in functie de acelasi echilibru cu nuantele peretilor. Astfel, accesoriile sau mobilierul cromat, precum si oglinzile pot „linisti” prin aportul lor rece o incapere in care abunda culori si nuante ca portocaliu, maro sau galben. Invers, o camera cu zugraveala mai rece (lila, de exemplu) poate fi „incalzita” prin prezenta unor accesorii din alama, cupru sau aurite.

Culoarea ramelor de fereastra poate avea un impact puternic asupra intregului decor. Albul este o alegere obisnuita, creand o pauza, o spartura intre perete si fereastra, dand astfel o nota mai luminoasa. In schimb, folosirea unei nuante mai inchise pentru pereti va avea ca efect un decor mai pretentios. Si lucrarile de arta au o importanta contributie din punct de vedere cromatic in locuinta. Incercati sa folositi aceeasi culoare pentru ramele de tablouri.

Pentru a obtine un decor mai interesant, o idee buna este sa folositi pentru rame un ton ceva mai inchis decat cel al peretelui.

Related posts

Despre alegerea unui router wireless care sa îți ofere acces la internet în întreaga casa

Adina Meyers

Tu stii care sunt aparatele pentru bucatarie care nu ar trebui sa ii lipseasca unei gospodine?

Adina Meyers

Semne că ar trebui să vă înlocuiți mobila

Adina Meyers