Stilul contemporan a apărut nu cu mult timp în urmă, însă a reușit să aibă foarte mulți adepți, datorită regulilor simple de decor. La modă întotdeauna și extrem de apreciat pentru aspectul său fresh, stilul contemporan poate fi aplicat cu succes în amenajare locuințelor, inclusiv în amenajarea bucătăriei, căci despre bucătăria în stil contemporan îți vom vorbi în rândurile de mai jos. 

Dacă și tu dorești să dai startul unui proiect de amenajare a bucătăriei și îți dorești să abordezi acest stil de design interior, vei găsi în articolul următor o serie de sfaturi spectaculoase de amenajare. Iată, așadar, cum să amenajezi o bucătărie în stil contemporan, pe baza caracteristicilor acestui tip de decor! 

Abordează o gamă cromatică echilibrată

Culorile sunt esențiale în orice stil de amenajare, iar stilul contemporan nu face o excepție de la regulă. În mod obișnuit, stilul contemporan este caracterizat de culori precum alb, gri și negru, însă și bejul este la fel de popular în gama sa cromatică. Poți utiliza în amenajarea bucătăriei și diferite scheme de culori, precum combinația de culori neutre, de culori pământii și combinația de contraste puternice (alb-negru). 

În stilul contemporan, gama cromatică este una echilibrată. Accentele de culoare precum roșu, portocaliu sau indigo sunt și ele bine venite, căci acest stil de amenajare este unul îndrăzneț. Imprimeurile preferate sunt cele geometrice sau abstracte, așa că trebuie să ții cont de aceste criterii atunci când alegi decorul bucătăriei.  

Optează pentru piese de mobilier cu design simplu

Piesele de mobilier potrivite pentru amenajarea bucătăriei în stil contemporan se evidențiază prin design simplu, forme geometrice, linii simple, tapițerie albă, neagră și în culori neutre, picioare la vedere și finisaje din lemn, combinate cu metal și sticlă. Prin urmare, îți sugerăm să optezi pentru corpuri de bucătărie în linii simple, moderne și scaune de bucătărie cu șezut din materiale naturale și picioare din lemn. Descoperă o gamă variată de scaune de bucătărie în magazinele de profil, care să se potrivească în decorul bucătăriei tale contemporane!  

Mizează pe o masă tip insulă cu spații de depozitare 

Masa de tip insulă este nelipsită din bucătăria contemporană. Aceasta poate fi plasată cu succes atât în bucătăriile de dimensiuni mici, cât și cele care se bucură de un spațiu generos și poate servi mai multor scopuri: masa tip insulă este compusă din spații de depozitare, în care pot fi depozitate eficient obiectele din bucătărie, servește ca blat de lucru pentru prepararea mâncărurilor, poate fi folosită pentru a lua masa în familie și poate fi un suport excelent pentru chiuvetă. Ține cont de integrarea unei insule de bucătărie atunci când începi acest proiect în stil contemporan al bucătăriei. 

Achiziționează electrocasnice inteligente și incorporabile 

O bucătărie contemporană se bucură de prezența unor electrocasnice smart, implicit de digitalizarea electrocasnicelor. Astfel, în amenajarea unei bucătării în stil contemporan, îți sugerăm să achiziționezi electrocasnice inteligente precum mașina de spălat vase, frigiderul inteligent cu termostat și design modern și un aparat de gătit inteligent, cu wi-fi integrat, pentru o preparare rapidă și precisă a mâncării. 

Dintr-o bucătărie contemporană nu trebuie să lipsească nici cuptorul incorporabil modern, aragazul cu plită, robotul de bucătărie sau espressorul. Ține, însă, cont, să nu aglomerezi bucătăria cu toate aceste electrocasnice și să le alegi cu grijă, inclusiv în ceea ce privește culoarea. 

Folosește lumină din abundență în amenajarea bucătăriei 

Lumina joacă un rol fundamental în decorarea interiorului în stil contemporan. Prin urmare, ea trebuie să existe din abundență în amenajarea bucătăriei și să fie cât mai eficientă. Astfel, alege perdele și draperii care nu obturează razele soarelui și mizează pe corpuri de iluminat moderne precum spoturile, benzile LED și lustrele minimaliste. 

Alege obiecte de decor simple, dar de efect 

În decorul contemporan, decorațiunile trebuie să atragă prin textură și culoare. Prin urmare, îți recomandăm să integrezi în amenajarea bucătăriei obiecte de decor, veselă și tacâmuri în culori deschise, neutre. Câteva plante verzi pot fi, de asemenea, o adiție excelentă în decorul bucătăriei tale contemporane. 

Sperăm că sfaturile oferite în acest articol îți vor fi de folos în amenajarea unei bucătării în stil contemporan și că vei obține un design pe cât de primitor, pe atât de sofisticat și de original decorat! 

Imaginea poate fi descărcată de aici

Related posts

Cum să folosești pouf-ul în designul interior

Adina Meyers

Toamnă de la A la Z. Mobilă şi decoraţiuni pentru o casă plină de inspiraţie

Adina Meyers

Cum planifici amenajarea casei împreună cu partenerul / partenera?

Adina Meyers