Amenajari Interioare Decor

Se apropie Crăciunul: alegeţi un decor cu drapaje elegante

Este bine de ştiut că aducerea în context de perdele, draperii şi materiale textile este cea mai rapidă şi eficientă variantă de a schimba designul unei încăperi şi de a imprima un aer fresh, fără ca acest lucru să implice deranj şi cheltuieli mari.

Pentru a fi de succes, alegerea perdelelor, draperiilor şi materialelor textile potrivite trebuie să ţină seamă de mai multe criterii, în primul rând de stilul amenajării dar şi personalitatea locatarilor, trebuie să pună în valoarea frumusețea spațiului și personalitatea membrilor familiei. La rândul său, este necesar ca perdeaua să se armonizeze cu camera în sine, cu personalitatea proprietarului, dar și cu elementele din jur și cu lumina naturală a soare.

Anamaria Ştefan Georgescu

Astfel, trebuie luat în calcul nu numai stilul amenajării ci şi alte elemente, ca mobilierul, tablourile şi corpurile de iluminat din preajma ferestrei, covorul, luminozitatea, poziţionarea încăperii faţă de punctele cardinal şi, nu în ultimă instanţă, sezonul în care sunt utilizate.

Tips&Tricks cu Anamaria Ştefan Georgescu, fondator al reţelei Sophia Home Decoration

Alegerea perdelei este o întreagă filosofie, iar astfel puteţi face dintr-un simplu apartament un loc pe care să îl poți numi din tot sufletul ACASĂ. Trebuie să ştiţi că, având o perdea de mătase și o draperie din catifea antichizată se poate obține un super efect, acestea putând fi integrate ușor în diverse modele de design interior . Sfaurile şi recomandările unui designer, architect sau decorator, pot fi decisive. Pentru realizarea unui décor cu care să întâmpini sărbătorile de iarnă, ne-am adresat unui specialist, Anamaria Ştefan Georgescu, General Manager Sophia, e-mail: anamaria@sophia-concept.com; www.sophia-romania.ro care ne-a oferit mai multe idei  şi trucuri pentru alegerea optimă a materialelor textile, perdelelor şi draperiilor pentru sezonul toamnă-iarnă.

Dacă pentru sezonul cald sunt recomandate perdelele fluide şi colorate exuberant, pentru toamnă-iarnă, cei care îşi decorează sau renovează locuinţa pot apela la colecţiile dedicate acestui anotimp de la Sophia, în care predomină materialele grele, la modă fiind mătasea şi catifeaua. Ţesăturile pot fi diversificate, cu jocuri de culori, extravagante, luxoase şi în ediţii limitate, un adevărat statement artistic. Ele încălzesc decorul, aducând o notă de stabilitate şi pot fi în acord cu decoraţiile de sărbători de iarnă care se apropie şi solicită rafinament şi eleganţă.

Recomandarea este pentru materiale textile plăcute la atingere, cele din țesături mătăsoase sunt tipuri de materiale care se pot combina atât în decorul modern, cât și în decorul clasic  Tendinţa actuală în designul de interior nu este spre un stil anume ci pentru  realizarea de combinaţii reuşite de diverse elemente, acestea luând naştere din materiale şi texturi îndrăzneţe.

O atmosferă clasică, cu drapaje elegante

Asociem Crăciunul cu tradiţiile şi, din acest punct de vedere, decorul de sărbătorile de iarnă este mai degrabă unul clasic. Desigur că există nenumărate soluţii, inclusiv pentru materiale textile, perdele şi draperii şi pentru stilul modern, nu trebuie schimbat întregul decor al casei pentru fiecare sezon. Însă pentru iubitorii de interioare vintage sau artistic creionate oferta este mai mult decât generoasă, căci pot opta între materiale prețioase, precum este catifeaua, mătasea, borangicul și cele naturale, ca bumbacul, inul, vâscoza. Imprimeurile devin mai elaborate și ies în evidență nu doar prin complexitatea și frumusețea modelului, cât mai ales prin contrastul cromatic. Mai mult de atât, în vilele cu o aură clasică recomandăm draperiile bogate cu modele trasate în medalion, care să se armonizeze stilistic cu ornamentele fine ale stucaturilor sau ornamentelor de pe ușile din lemn sau de pe plafonele somptuoase. Mobilierul clasic se potriveste cu draperiile cu paternuri baroc sau cu draperii lungi cu infuzii aurii sau argintii în timp ce stilul minimalist se poate decora cu succes cu perdele scurte colorate sau sisteme romane.

Un model încântător, ideal in livingurile ample este dat de această combinaţie regală a draperiei albastre Arena şi a bordurilor Sena, propunere a designerilor de la Sophia (foto) . Setul este completat de perdele fine albe cu irizaţii argintii, decorate cu borduri în aceeaşi nuanţă. Bordurile păstrează maiestria “brâului” decorativ, regăsit în clădirile clasice sau în palate

Un interior clasic trebuie să emane prețiozitate și stil deopotrivă și de aceea este foarte important ca gama de culori să fie una cu personalitate. Atenție! Evitați culorile electrice în cazul interioarelor clasice, acolo unde există mobilier din lemn masiv. Mizați pe tonuri naturale și pe culori pline de mister. În interioarele clasice perdelele și draperiile vor avea dimensiuni teatrale, astfel încât să cadă în falduri bogate pe laturile ferestrei, dar și pe pardoseală.

Pentru a scoate și mai mult în evidență frumusețea drapajelor le poți accesoriza cu șnururi de prindere, piese de prindere a faldurilor, pasmanterii din mătase sau materiale naturale.

Related posts

Casa contrastelor: arhitectură industrială, design interior cald

Adina Meyers

Utilitatea uscatoarelor de maini

Adina Meyers

Amenajare în stil maritim

Adina Meyers