Un design potrivit, care să țină cont de stilul casei și personalitatea proprietarilor, poate scoate o curte din anonimat, transformând spațiul în aer liber de lângă locuință într-o adevărată oază de relaxare și inspirație.

Iată 5 idei de amenajare a curții cu pavele, oferite de Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton.

Armonie cu natura

Dacă vă doriți un aspect autentic al curții, cea mai bună opțiune este pavarea acesteia cu produse care amintesc de piatra naturală, potrivite pentru o amenajare în care accentul cade pe copaci sau flori. Astfel, toate elementele naturale din curte vor fi puse în valoare, rezultatul final fiind unul destins, odihnitor, pe placul oricărui vizitator. Culoarea naturală, suprafața cu un relief subtil, ce amintește de sinuozitățile apei de râu fac din pavajul Lastra Natura alegerea ideală în acest caz.

Înapoi în timp

Pentru cei mai romantici dintre noi, există opțiunea amenajării curții cu un pavaj care să ne amintească de poveștile medievale și care să ne ofere diverse variante de combinare a formelor, pentru a îmbina armonios trecutul legendar cu prezentul proaspăt. Toate acestea, și în plus o durabilitate de viață extinsă, se regăsesc în produsul Alegria Antica și in kitul de grădină Yucatan, care vor aduce un plus de personalitate întregului concept de design.

Insipiraţie romană

Cei cărora le surâde ideea unei case care să fie la fel de sigură ca o fortăreață, pot alege un pavaj inspirat din drumurile Romei Antice, care conferă senzația de ordine, stabilitate și securitate, dar care poate în același timp, prin combinația de nuanțe vii, să corespundă tendințelor actuale. Un astfel de pavaj poate fi obținut cu produsele din gama Arca Romana, disponibile într-o multitudine de culori.

Nonconformism și unicitate

O casă care debordează de originalitate și ai căror proprietari sunt obișnuiți să dea frâu liber imaginației când vine vorba de spațiul de locuit, merită o curte în același registru, care să iasă din tipare și care să se distingă prin unicitate. Cu un design unic în România, pavelele Immagia sunt create pentru spațiile exterioare cu un aer asumat contemporan, chiar avangardist. Pentru un rezultat cu adevărat deosebit, acestea pot fi combinate cu dalele Zen, care permit crearea unor trasee sau indicarea unor zone de interes ale curții, prin intermediul unei buline reflectorizante. 

Clasic îndulcit de joc și culoare

Cei mai mulți dintre noi preferăm varianta clasică atunci când vine vorba de amenajarea curții cu pavele. Însă și clasicul poate fi îndulcit, prin diverse trucuri  – fie mixând culori și nuanțe precum alb, antracit, gri, portocaliu, fie mixând multiple forme – circulare, ascuțite, rectangulare. O combinație clasică, de bun gust, dar în același timp jucăușă poate fi obținută cu ajutorul produsului Travia Mix Color.

Pentru mai multe detalii despre produsele Symmetrica, dar și despre celelalte soluții de amenajare cu pavele, dale, borduri sau rigole, accesați www.symmetrica.ro sau www.inspiratiepavaje.ro.  

Related posts

Izolarea casei – 9 tipuri de materiale din care poți alege

Adina Meyers

Solutia acoperisului ceramic

Adina Meyers

Cum alegem cele mai eficiente metode alternative de producere a energiei

Adina Meyers