LifeStyle Recomandat de Editor

Proteina tinereții: 9 beneficii ale colagenului pe care trebuie să le cunoști

Cine nu oftează resemnat rememorând basmele copilăriei, ce evocau „fântâni ale tinereții și frumuseții perpetue”? Jinduind la magia poveștilor, ne resemnăm în schimb să ne pierdem fermitatea și elasticitatea pielii și să ne compromitem sănătatea articulațiilor, îndepărtându-ne pe zi ce trece de miracolul acelei tinereți permanente.

Dacă ți-am spune însă că poți crește numărul anilor din buletin rămânând tânără la interior și la exterior? La mijloc nu stau nici invențiile-minune și nici baghetele fermecate, ci o proteină din corpul nostru, și nu oricare, ci cea mai răspândită. Este vorba despre colagen, prezent în țesutul conjunctiv, în mușchi, în cartilaje, în oase, dar și în piele, păr sau unghii. Află tot ce trebuie să știi despre beneficiile sale!

Ce este colagenul și care sunt beneficiile sale?

Dacă mai ai un dubiu că magicul colagen poate fi răspunsul dilemelor stârnite de povești, află că este deja numit „proteina tinereții”. Ce este colagenul? Cea mai mare și mai abundentă proteină din corpul nostru, colagenul are nenumărate efecte pozitive.

Iată-le mai jos cele mai importante beneficii ale colagenului!

Susține sănătatea articulațiilor. Dacă atunci când ești tânără, articulațiile „merg strună”, pe măsură ce îmbătrânești și îți pierzi mobilitatea, scenariul ideal începe să scârțâie. Un motiv de alarmă îl constituie și sedentarismul, un coșmar al vieții moderne. Din fericire, studiile au demonstrat că atât de apreciatul colagen are efect antiinflamator asupra articulațiilor, diminuând durerea și restabilind elasticitatea acestora.

Susține sănătatea și frumusețea pielii. Te întrebi disperată de unde provin ridurile acelea și de ce au apărut ca să îți tulbure tihna? Deteriorarea rezervelor de colagen este un motiv esențial. Protejând fermitatea și elasticitatea pielii, reducând celulita și aspectul de piele lăsată și estompând sau chiar îndepărtând ridurile, colagenul este eroul tenului superb la orice vârstă.

Întărește unghiile și regenerează firul de păr. Îți cade părul când ți-e lumea mai dragă? Unghiile sunt casante și lipsite de strălucire? Vine colagenul în ajutor! Fiind o proteină de bază din componenta structurală a părului și a unghiilor, colagenul fortifică unghiile și firul de păr, le stimulează creșterea și le protejează de la deteriorare.

Te ajută să slăbești. Explicația este aceea că digestia colagenului necesită un consum mai mare de energie decât îți aduce conținutul său. De asemenea, această proteină poate reduce senzația de foame, fiind prietenă la cataramă cu un organism suplu și tonifiat.

Susține formarea de masă musculară. Dacă tot am vorbit despre tonifiere, ținem să te anunțăm că un alt efect al colagenul este legat de creșterea masei musculare și de întărirea sa, beneficiu resimțit mai ales la persoanele care se află la vârsta la care mușchii se atrofiază.

Protejează de bolile cardiovasculare. Nu degeaba ne-am dăruit inima colagenului, deoarece știm că o va și proteja. Studiile au demonstrat faptul că proteina tinereții reduce colesterolul și previne afecțiunile cardiovasculare.

Reduce pierderea densității osoase. O altă problemă prezentă cu precădere odată cu trecerea anilor, pierderea densității osoase poate fi contracarată prin suplimentarea rezervelor de colagen. Astfel, această substanță devine un aliat de nădejde în lupta contra osteoporozei.

Îmbunătățește funcționarea creierului. Una dintre cele mai înfiorătoare boli, Alzheimer-ul, afectează un procent tot mai ridicat din populație. Se pare că descreșterea concentrațiilor de colagen este un precursor al afecțiunii, de aceea e cu atât mai important să apelezi la un supliment.

Stimulează detoxifierea și funcționarea ficatului. Bietul ficat e adesea neajutorat în eliminarea tuturor toxinelor la care suntem expuși, dar se pare că și aici colagenul are un cuvânt important de spus. Glicina, regăsită în colagen, susține activitatea ficatului, dar are și efect calmant și de inducție a unui somn liniștitor.

Activbio îți pune la dispoziție cele mai bune suplimente cu colagen lichid!

Credem cu tărie că beneficiile de mai sus sunt impresionante, iar colagenul se califică cu succes la titulatura de „Făt Frumos din basme”. Cu toate acestea, trebuie să te avertizăm că deteriorarea rezervelor de colagen este un proces real și alarmant. După vârsta de 25 de ani, nivelul acestei proteine începe să scadă, descreșterea fiind însă accelerată și de factori precum modificările hormonale, consumul de alcool și dulciuri, administrarea de medicamente și dieta dezechilibrată, fumatul, expunerea la soare sau stresul.

Din fericire, au fost inventate suplimentele, menite să contracareze toate aceste probleme. Colagenul lichid este recunoscut drept una dintre cel mai ușor de absorbit substanțe, iar produsele marca Swedish Nutra, pe care ți le punem cu drag la dispoziție, sunt cele mai apreciate de pe piață. Vei vedea că suplimentele cu colagen de băut sunt mult mai ușor de administrat și au efecte rapide, de-a dreptul uluitoare.

Începem cu Colagen lichid pentru articulații sănătoase, răspunsul nostru la degenerarea articulară și la durerile apărute odată cu vârsta care, conform Organizației Mondiale a Sănătății, sunt una dintre bolile care afectează cel mai acut calitatea vieții. Produsul nostru diminuează durerile asociate osteoartritei, coxartrozei și gonartrozei, susține redobândirea mobilității și vindecarea rănilor, previne distrugerea articulațiilor și apariția inflamației. De asemenea, Colagen lichid pentru articulații sănătoase este util în diminuarea simptomelor poliatritei reumatoide, în refacerea după traumatisme și în reducerea timpului de recuperare după activități fizice intense. Cine a spus că nu poți fi un sportiv de excepție la orice vârstă?

Mai avem o veste bună: produsul nostru are grijă de tine pe mai multe planuri, incluzând, alături de colagen hidrolizat premium din bovine, și turmeric, ceai verde, vitaminele C, B12 și D3, dar și glucozamină și condritină. Cu gust plăcut de fructe de pădure, suplimentul se administrează zilnic, seara, înainte de culcare, în doze de 15 ml. Agită sticla înainte de utilizare și păstrează la frigider.

Ești preocupată mai ales de liniile acelea buclucașe care se tot încăpățânează să apară  pe chip? Atunci îți recomandăm Colagen Lichid pentru păr, piele, unghii, articulații. Conține colagen hidrolizat premium din pește, îmbogățit cu vitamine (C, B5, B6, B7, B12) și cu acid hialuronic.

Ce minuni face suplimentul? Te ajută să slăbești, reduce celulita, ridurile și liniile fine, susține elasticitatea și hidratarea pielii, întărește firul de păr și unghiile pentru o frumusețe ravisantă. În plus, susține sănătatea articulațiilor: ce ți-ai mai putea dori?

Iar efectele sunt studiate și mai mult decât promițătoare: după 3-4 luni de tratament cu Colagen Lichid – păr, piele, unghii, articulații, s-a constatat că pielea era mai hidratată cu 91%, ridurile au dispărut în procent de 26%, iar elasticitatea și aspectul pielii au fost îmbunătățite cu 28%.

De data aceasta, sunt recomandate 25 de ml spre administrare, dimineața, după ce sticla a fost agitată în prealabil. Depozitează la frigider după deschidere și, dacă resimți nevoia, poți dilua cu apă sau cu suc de fructe.

Nu mai găsim cuvinte să preamărim colagenul! Descoperă suplimentele noastre pe https://activbio.ro/ și susține-ți sănătatea și frumusețea cu poate cel mai important promotor al lor!

 

Related posts

Ce tipuri de saltele sunt mai potrivite pentru tine? 

Adina Meyers

Învață să dai culoare grădinii tale la EXPO FLOWERS & GARDEN

Adina Meyers

M-tronic implementat pe noul motoferăstrău MS 362-CM de la STIHL

Adina Meyers