Home

Proiect de bricolaj: mobilier de gradina

Reciclarea obiectelor vechi nu mai este de mult o noutate, insa surpriza poate veni de la modul in care sunt reutilizate aceste obiecte pentru a da nastere unor “bijuterii” noi pentru casa si gradina.

Haideti sa luam ca exemplu banala banca pentru gradina. Suntem siguri ca adorati sa va bucurati de momente de relaxare la umbra, insa nu va incanta banca banala cu scanduri rupte pe care o aveti in gradina.

Ei bine, exista multe solutii creative si la indemana de a va crea un loc se sedere simpatic, confortabil si practic. Daca aveti deja o banca solida, insa aspectul acesteia nu va mai incanta, vopsiti-o intr-o culoare placuta, tinand cont de estetica gradinii. De exemplu, verdele este cea mai potrivita culoare penru o banca discreta, care sa se camufleze in verdeata. Dimpotriva, daca doriti sa aduceti o pata de culoare in designul gradinii, vopsiti banca intr-o nuanta puternica. Daca aveti o gradina vintage, oferiti bancii un aspect antichizat prin folosirea unei vopsele speciale.

In  cazul in care nu aveti nicio banca si nici nu doriti sa cumparati, improvizati una din materiale diferite. De exemplu, puteti crea niste blocuri din beton prevazute cu gauri pentru introducerea scandurilor sau paletilor (vezi galeria foto). Astfel, in timp scurt si cu eforturi mici, veti o obtine o banca interesanta, usor de integrat in orice tip de gradina.

Ideile nu se termnina aici. Daca, din intamplare, aveti in magazie doua scaune vechi cu spatar, nu le aruncati. Indepartati doar partea de sezut si inlocuiti-o cu o scandura sau un placaj lat. Apoi vopsiti noua piesa intr-o singura culoare si veti obtine o bancuta originala pentru gradina.

Accesati galeria foto si veti descoperi cateva exemple dragute cu astfel de banci.

Sursa foto: http://www.pinterest.com

 

 

Related posts

Cum refacem glafurile usilor vechi

Adina Meyers

5 idei de obiecte decorative realizate din suluri de carton

Adina Meyers

Cum realizezi modele pe materialele textile cu ajutorul fructelor si legumelor

Adina Meyers