Home LifeStyle

Puterea săpunului și a dezinfectanților pentru igienizarea mâinilor

 

Regula de igienă cea mai simplă și eficientă

Indiferent de măsurile alese pentru păstrarea igienei și a sănătății, una dintre cele mai importante reguli de igienă este și cea mai simplă: spălarea mâinilor cu săpun, soluție care distruge complet bacteriile și virușii.

Fie că vorbim despre săpun lichid sau spumă, acest produs nepretențios, soluție descoperită din vechime, ieftină și eficientă, este opțiunea rapidă care ne permite cu adevărat sa luptăm împotriva răspândirii bolilor.

Virusurile respiratorii

Indiferent dacă sunt noul coronavirus, gripă sau o răceala obișnuită, virsurile sunt, de asemenea, transmise  prin mâinile noastre. După ce mâna ta atinge o suprafață infectată și apoi iți atingi ochii, nasul sau gura, virusul intră cu ușurință în corp. Acesta este motivul pentru care este esențial să ne spălăm pe mâini de mai multe ori pe zi, cu săpun professional, precum cel din gamele TORK sau normal. Astel cum ne amintesc zilnic canalele media și oficialii din sănătate.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă spălarea mâinilor ca prioritate, cu apă și sapun

Dacă apa și săpunul nu sunt disponibile, folosirea unui dezinfectant de mâini, care să conțină cel puțin 60% alcool, poate ajuta. Prin urmare, prioritatea este dată în întregime săpunului. Gelul dezinfectant rămâne eficient, dar trebuie rezervat pentru situațiile în care este imposibil să ai acces la robinet și sapun.

Săpunul anihilează complet virusul

Adevărata putere a săpunului este ca nu doar îndepărtează virusul de pe mâini, ci anihilează complet virusul, făcându-l inofensiv. Construcția sa chimică cu dublă natură distruge virusul în apă, îl face solubil și îl dezintegrează complet. Indiferent de săpun, atâta timp cât fiecare dintre noi își acordă suficient timp pentru spălarea mâinilor, acesta își va face treaba. Se recomandă spălarea mâinilor timp de 20 de secunde, pentru a avea mâinile curate 100%.

Cel mai simplu este să urmezi instrucțiunile de mai jos, pentru o spălare eficientă a mâinilor:

– Umezește-ți mâinile cu apă;

– Ia suficient săpun lichid pentru a acoperi mâinile;

– Freacă mâinile energic;

– Pune palma mâinii drepte pe spatele mâinii stângi și palma mâinii stângi pe spatele mâinii drepte;

– Adu palma mâinii drepte pe spatele mâinii stângi, împreunând degetele și invers;

– Așează partea din spate a degetelor, în palma mâinii opuse și frecă-ți degetele înainte și înapoi de acea palmă;

– Freacă varful degetelor fiecărei mâini;

– Clăteste bine mâinile cu apă si usucă-le cu un prosop de hârtie de unică folosință, pentru o igienă maximă.

– Închide robinetul cu prosopul, astfel încât mâinile să nu fie recontaminate cu germeni de la robinet.

 

Aceasta este cea mai corectă, eficientă și potrivită modalitate de a te spăla pe mâini.

 

Dacă folosești și săpunuri de calitate, profesionale, igiena va fi 100% realizată în siguranță. Nu este nevoie decât de puțină responsabilitate și atenție.

Pe lângă măsura spălării mâinilor și igienizării cu dezinfectant, sunt indicate măștile de protecție pentru spațiile interioare și zonele aglomerate. În plus, suprafețele cu care intrăm în contact în mod constant, acasă sau la birou, ar trebui igienizate constant. Prin folosirea soluților și dezinfectanților profesionali de suprafețe.

Related posts

Soluții pentru un lifestyle sănătos

Adina Meyers

„La portile Orientului”, licitatie Goldart

Adina Meyers

Amenajarea biroului influenteaza calitatea muncii – cele mai importante proiecte de office-uri de la Studio Insign by Galeriile Noblesse

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe