Suntem aproape siguri că ți-ai imaginat cel puțin o dată cum ar fi să te poți bucura de o baie spațioasă așa cum ai văzut în filme sau în revistele dedicate designului interior, cu o cadă adâncă, o cabină de duș, poate două chiuvete și încă suficient loc pentru alte accesorii care ți se par utile într-o încăpere dedicată igienei. Realitatea este, însă, cu totul alta, pentru că băile din apartamentele noastre sunt cu mult mai înguste decât ne-am putea dori, așa că, în căutarea unor idei pentru amenajarea unei băi mici, e nevoie de mici adaptări, pe măsură ce gândim întreg proiectul. Iată cum ai putea profita la maximum de spațiul pe care îl ai la dispoziție într-o baie.

Utilizează cât mai mult spațiul pe verticală

Ideea dulapurilor suspendate este una excelentă și se pretează de minune într-o baie mică. De la etajere, la dulapuri cu uși sau simple suporturi pe care le poți agăța chiar lângă cadă sau cabina de duș, până sus, orice metodă pe care o vei găsi pentru a elibera cât mai mult spațiu la sol va fi una potrivită pentru organiza cât mai eficient o baie mică.

Alege accesorii multifuncționale

Cu cât vei profita mai mult de pe urma articolelor de mobilier cu dublă utilizare, cu atât vei avea mai mult de câștigat într-o baie micuță. De exemplu, în loc să montezi pe peretele pe care stă sprijinită chiuveta o oglindă simplă, poți alege să folosești un dulap cu uși din oglindă. În acest fel, nu vei pierde utilitatea oglinzilor, care ar trebui să fie cât mai mari, pentru a da impresia unui spațiu mai generos, dar vei avea și suficient loc pentru a depozita articole de igienă, medicamente sau orice altceva îți dorești.

Ocupă spațiile „moarte”

Dacă vasul de toaletă este unul suspendat, poți utiliza spațiul de dedesubt pentru depozitarea, de exemplu, a produselor de curățenie. De asemenea, locul de sub chiuvetă poate fi perfect pentru așezarea prosoapelor curate sau a hârtiei igienice, pe rafturi sau într-o mască asortată cu restul încăperii. De ce nu, ușa băii poate avea suficiente umerașe montate, astfel încât halatele sau prosoapele mari de duș să își găsească mai ușor locul, fără a „mânca” din spațiul util al băii.

Profită de dulapurile înguste și înalte

Într-unul dintre colțurile băii poți monta un dulap înalt în care să depozitezi tot felul de lucruri care îți folosesc într-o astfel de încăpere. Aproape că nu vei sesiza prezența acestuia în cameră, însă utilitatea sa va fi pe deplin apreciată de către toți membrii familiei, care își pot așeza în ordine cât mai multe articole de igienă.

Ajută-te de magneți și cârlige

Dacă la exterior dulapul înalt sau cele suspendate vor părea cât mai simple, pentru a nu încărca și mai mult vizual încăperea, la interior vei putea organiza spațiul astfel încât acestea să poată depozita cât mai multe lucruri de care ai putea avea nevoie la baie. Magneții și cârligele vor intra în această etapă în acțiune, cu ajutorul lor putând utiliza și locul de pe uși, din laterale sau din partea din spate a dulapurilor. Poți agăța acolo, de sine stătătoare sau în recipiente mai mici, elastice de păr, articole folositoare machiajului sau alte accesorii. În acest fel, baia ta va fi tot timpul aerisită, pentru că vei putea păstra o ordine desăvârșită.

Sperăm că ideile noastre te-au inspirat, iar acum te vei putea bucura de o baie cu ceva mai mult spațiu ca înainte! Tu ai vreun secret care te-a ajutat să organizezi mai bine această încăpere?

Related posts

Oscilezi intre a cumpara un apartament sau o casa? Afla care sunt beneficiile si dezavantajele traiului la bloc

Adina Meyers

DIY – idei creative: Cum să-ți prepari un demachiant natural

Adina Meyers

Camere auto DVR, confort și securitate: motive pentru achiziționare

Adina Meyers