LifeStyle

PRO BCA cere sprijinul autoritatilor locale pentru dezvoltarea sectorului constructiilor

Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul sprijina si  incurajeaza investitorii pentru a contribui la dezvoltarea coerenta si eficienta a localitatilor, cu un impact direct asupra lucrarilor de construire si implicit asupra producatorilor de materiale de constructii. 

Conform art.36 aliniat (5) in activitatea lor, arhitectii-sefi sunt sprijiniti de Comisia tehnica de amenajare a teritoriului si urbanism, comisie cu rol consultativ care asigura fundamentarea tehnica de specialitate in vederea luarii deciziilor.

"Prin regulamentele de urbanism autoritatile locale impun ca orice constructie sa dispuna de un anumit numar de locuri de parcare. Este adevarat ca asigurarea locurilor de parcare este foarte importanta pentru orice cladire. De cele mai multe ori exista limite spatiale pentru realizarea acestor locuri de parcare si daca se gasesc solutii acestea sunt extrem de costisitoare. Toate acestea il determina pe investitor sa renunte la realizarea investitiei", spune Niculae Dusu, presedinte Pro BCA. 

"Pentru solutionarea acestor aspecte in lumea civilizata s-au gasit si se gasesc solutii impreuna cu comunitatea locala care trebuie sa aiba un mare interes in sprijinirea investitorilor care practic aduc cea mai mare contributie la dezvoltarea din punct de vedere urbanistic a localitatilor. In acest sens, putem spune ca in conditiile in care autoritatile locale doresc sa incaseze taxe si impozite pe constructii, trebuie sa si sprijine realizarea constructiilor prin asigurarea locurilor de parcare asa cum sunt asigurate si drumurile publice", adauga Dusu.

PRO BCA – Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA din Romania reuneste principalele companii producatoare de BCA si alte materiale de constructii, in prezent din organizatie facand parte Celco, Macon, Elpreco, Soceram, Somaco Grup Prefabricate, Xella RO, precum si compania producatoare de pasta de aluminiu, Alba Aluminiu. PRO BCA – Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA este membra a Asociatiei Europene a Producatorilor de BCA – EAACA.

Related posts

Rezultate surprinzătoare ale unui studiu IKEA. Bucureștenii se simt în siguranță și interacționează cu cei dragi acasă

Adina Meyers

Cum obtinem si mentinem starea de bine? – Perspectiva psihologica a Fericirii in atelierul sustinut de Prof. Univ. Dr. Daniel David

Adina Meyers

Karpatia Horse Trials, editia a II-a: reintoarcerea pe Domeniul Cantacuzino Floresti

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe