Decor Gradinarit Home

Plante care cresc bine în camere mai întunecate

Întotdeauna este dezamăgitor să găsești o plantă pe care o adori, dar să știi că nu va crește în dormitorul tău, în casa ta.

Multe plante pot fi cultivate în interior, dar de obicei cele care înfloresc și prezintă culori strălucitoare și/ sau produc fructe pot avea nevoie de mult soare.

Din fericire, există și multe plante care cresc bine în camere mai întunecate. Vorbim despre acele case care NU sunt poziționate cu fața catre sud, cu peretii cu ferestre mari spre soare.

Citește mai multe despre Ghidul ACTIVE HOUSE.

În interior, majoritatea plantelor pot prospera în lumină indirectă puternică. Dacă camera dvs. are ferestre frumoase și păstrați jaluzelele deschise, probabil aveți o iluminare interioară decentă.

Dracaena

Genul dracaena este cuprinzător și conține plante care variază ca mărime, formă și culoare. Aceste plante au în comun capacitatea lor de a prospera în locuri mai întunecate, cu mult mai puțină apă și atenție decât plantele de apartament convenționale.

De aceea, puteți să așezați dracaena într-un loc cu lumină slabă sau medie. De apă are nevoie numai când este complet uscată, o dată la 10 zile până la două săptămâni.

Este posibil să recunoașteți planta de porumb (Dracaena fragans), deoarece este frecvent utilizată în zone comerciale, respectiv în spații de birouri.

Spathiphyllum (Crinul Păcii)

Crinul Păcii (Spathiphyllum) este o floarea albă în formă de ceașcă. Arată elegantă și va înflori de fapt la lumină slabă.

Deși, excelează în lumină medie până la scăzută, Crinul Păcii este iubitor de apă. Se va ofili dramatic atunci când vrea apă, dar își revine cu ușurință odată ce va face o “baie” deplină.

Calatea (Planta Păun)

Calatea (Planta Păun) este apreciată pentru frumusețea frunzelor. Planta are un colorit diferit. Pe față, frunzele au dungi subțiri verzi și albe/ argintii iar pe spate fiind de culoare verde și uneori roșu închis.

Chiar dacă face parte din categoria de plante care cresc bine în camere mai întunecate, Calathea, iubește căldura și ambientul umed. Iarna se poate menține pămantul umed iar în restul anului, planta necesită apa.

Filodendronul

Familia filodendronilor este enormă și include o mulțime de plante de apartament. Unele cresc înalte și late, iar altele rămân stufoase și joase.

Filodendronul are nevoie să se usuce între udări și trebuie udat doar o dată la aproximativ zece zile sau o dată la trei săptămâni, în funcție de soi și de dimensiuni.

Epipremnum aureum (Vița Diavolului)

Tot din categoria plante care cresc bine în camere mai întunecate, face parte și Epipremnum aureum. Planta are o multitudine de nume comune, printre care planta de bani, vița diavolului sau iedera diavolului, deoarece este aproape imposibil de distrus și rămâne verde chiar și atunci când este ținută în întuneric.

Planta crește rapid și are nevoie de apă o dată pe săptămână până la o dată la zece zile. Unii cultivatori antrenează creșterea ei, prin tăiere, pentru a urca pe totemuri sau pe cadre.

Related posts

(P) Trucuri simple care promit o cameră de zi mai „prietenoasă”

Adina Meyers

Cel mai vechi restaurant din lume, care încă este operațional, afectat de pandemie – FOTO

Adina Meyers

Tips-uri pentru montarea şi întreţinerea parchetului

Adina Meyers