Amenajari Exterioare

Ce adancime este recomandata pentru fundatia unei case?

Cand construiti o casa trebuie sa va asigurati ca fundatia si adancimea pe care imobilul se va ridica este cea potrivita.

Realizarea unei fundatii corecte este esentiala pentru a evita problemele ulterioare cu casa ta. Adancimea fundatiei va determina durabilitatea locuintei, cum vor functiona utilitatile si cat de mari vor fi camerele casei.

Adancimea fundatiei (sau adancimea de fundare) reprezinta distanta de la nivelul terenului pana la partea cea mai de jos a fundatiei (sau pana la talpa fundatiei).

Atunci cand discutam de o fundatie corecta ne referim la zona climatica sau materialul folosit. Este foarte important sa urmariti si aceste criterii:

 

  • adancimea de inghet
  • nivelul apei subterane
  • natura terenului de fundare
  • inaltimea minima constructiva a fundatiei
  • conditiile tehnologice
  • sensibilitate la zgomot si vibratii.

 

Adancimea minima a fundatiei trebuie masurata in functie de capacitatea solului de a sustine in siguranta proiectarea. Se recomanda efectuarea unei investigatii a solului inainte de a decide adancimea fundatiei.

https://www.slideshare.net/GabrielTrif/np-112-2004-cod-de-proiectare-fundatii-2005

 

Daca analiza solului nu poate fi realizata, trebuie urmate alte considerente.

Astfel, adancimea fundatiei trebuie selectata astfel incat sa nu fie afectata de umflarea sau secarea solului cauzate de schimbarile climatice. De asemenea, ar trebui sa ia in considerare si adancimea stratului freatic.

Exista mai multe tipuri de fundatii: fundatii continue sub ziduri, fundatii izolate sub stalpi, fundatii pe piloti, fundatii in trepte sau combinatii dintre ele.

Fundatiile se alcatuiesc in mod obisnuit din beton armat, beton simplu sau zidarie de piatra. Intre inundatiile subsolului, infestarile cu daunatori si crapaturile fundatiei, construirea unei fundatii corecte este esentiala pentru a evita problemele ulterioare.

Retineti ca fiecare proiect de constructie este unic. De exemplu, solul este diferit de la un loc la altul si astfel valoarea portanta a solului se va schimba.

Related posts

Stil peisagist riguros cu elemente moderne

Adina Meyers

Gradina ca peisaj de tara

Oana Voicu

Idei de decorare pentru grădina ta

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe