Calatorii Home LifeStyle

Plajele de pe litoralul românesc vor fi supravegheate cu drone. Motivul?

Plajele din Mamaia şi Năvodari au fost monitorizate, în aceste zile, pe o lungime de 12 kilometri cu ajutorul unei drone, măsurători care se vor face pe întreg litoralul, de la Năvodari la Vama Veche, şi care vor ajuta, printre altele, la urmărirea operatorilor privind respectarea legislaţiei în domeniu.

Potrivit Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, specialiştii au efectuat opt zboruri pentru a realiza măsurători de fotogrametrie în zona de plajă emersă (uscată) din Mamaia şi Năvodari.

Prin efectuarea respectivelor măsurători se are în vedere şi monitorizarea operatorilor de plaje care trebuie să respecte anumite reguli cu privire la utilizarea suprafeţelor concesionate. Să asigure printre altele: o suprafaţă de plajă destinată şezlongurilor de 70% şi o zonă de plajă pe nisip de 30% şi să asigure zona de intervenţie, fâşia cu lăţimea de 5 metri de la linia apei pe toată lungimea sectorului de plajă pentru realizarea lucrărilor de intervenţie, întreţinere, igienizare şi ecologizare mecanizată de către utilajele ABADL.

„Fotografia aeriană este un instrument util atât pentru inspectorii ABADL care merg pe teren, dar este un sprijin pe care îl oferim tuturor instituţiilor abilitate, care vor să facă verificări în ceea ce priveşte respectarea măsurilor luate în această perioadă privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19″, a afirmat reprezentantul ABADL Bogdan Bola.

Articole similare

Constructii si instalatii de la a la z, in perioada 11-15 mai 2010, la romexpo

Adina Meyers

Prima editie la Bucharest Art Week incepe intr-o saptamana: recomandari din program

Adina Meyers

RFI Romania in direct de la Festivalul international de Teatru Sibiu 2013

Adina Meyers