Calatorii Home LifeStyle

Plajele de pe litoralul românesc vor fi supravegheate cu drone. Motivul?

Plajele din Mamaia şi Năvodari au fost monitorizate, în aceste zile, pe o lungime de 12 kilometri cu ajutorul unei drone, măsurători care se vor face pe întreg litoralul, de la Năvodari la Vama Veche, şi care vor ajuta, printre altele, la urmărirea operatorilor privind respectarea legislaţiei în domeniu.

Potrivit Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, specialiştii au efectuat opt zboruri pentru a realiza măsurători de fotogrametrie în zona de plajă emersă (uscată) din Mamaia şi Năvodari.

Prin efectuarea respectivelor măsurători se are în vedere şi monitorizarea operatorilor de plaje care trebuie să respecte anumite reguli cu privire la utilizarea suprafeţelor concesionate. Să asigure printre altele: o suprafaţă de plajă destinată şezlongurilor de 70% şi o zonă de plajă pe nisip de 30% şi să asigure zona de intervenţie, fâşia cu lăţimea de 5 metri de la linia apei pe toată lungimea sectorului de plajă pentru realizarea lucrărilor de intervenţie, întreţinere, igienizare şi ecologizare mecanizată de către utilajele ABADL.

„Fotografia aeriană este un instrument util atât pentru inspectorii ABADL care merg pe teren, dar este un sprijin pe care îl oferim tuturor instituţiilor abilitate, care vor să facă verificări în ceea ce priveşte respectarea măsurilor luate în această perioadă privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19″, a afirmat reprezentantul ABADL Bogdan Bola.

Related posts

FASHION GARAGE @ DALLESGO cu Irina Markovits

Adina Meyers

Cum se monteaza un perete despartitor

Adina Meyers

Deco Box, un nou concept de arta decorativa pe lemn

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe