LifeStyle

Phlips lanseaza in Romania Cinema 21:9

Philips lanseaza in Romania Cinema 21:9, primul televizor LCD din lume care pastreaza proportia ecranului de cinematograf. Cinema 21:9 va permite sa vedeti filmele asa cum au fost concepute de regizor, oferindu-va o adevarata experienta cinematografica in confortul propriei case.

Televizorul LCD Cinema 21:9 si player-ul Blu-ray BD9100,  premiate de catre EISA – European Imaging and Sound Association – la categoria „Inovatie in Home Theater” 2009, au fost concepute pentru a recrea acasa experienta vizuala deosebita specifica salii de cinematograf.

Cinema 21:9 este primul televizor din lume cu un format propriu ecranelor de cinematograf. Televizoarele LCD clasice fac un compromis in ceea ce priveste vizionarea filmelor, fie prin schimbarea formatului original pentru a incadra imaginea pe ecran – pierzand perspectiva filmarii initiale – fie prin aparitia de benzi negre (letterboxing) in partea de sus şi cea de jos a ecranului. Cinema 21:9 depaseste aceste probleme si reda perfect materialele video filmate in format cinematografic 2.39:1, pentru a oferi privitorilor o experienta vizuala captivanta, fara compromisuri.

Cinema 21:9 combina calitatea excelenta a imaginii, caracteristica pentru Philips, cu procesorul puternic 2009 Perfect Pixel HD (putere de procesare de 500 milioane de pixeli pe secunda si 2.250 miliarde de culori vii) si tehnologia Ambilight Spectra 3 pentru ca privitorul sa se lase absorbit de imagine si sa treaca dincolo de limitele ecranului. In completarea pachetului de imagine, Cinema 21:9 este dotat cu ecran Full HD 2560x1080p cu 8,3 milioane de pixeli care garanteaza o imagine extrem de clara si perfect conturata pentru transmisiunile in „high definition”.

Cinema 21:9 poate reda si alte materiale care nu au fost filmate in standardul 21:9, provenind din surse ca transmisii TV, jocuri si DVD-uri deoarece, datorita tehnologiei de auto-formatare, pot fi redimensionate pentru a umple intregul ecran (nota: optiunea de auto-formatare poate fi oprita).

Cinema 21:9 este unul din cele mai rapide LCD-uri disponibile in lume la ora actuala, cu o rata de refresh de numai 1 ms. Chiar si cea mai rapida actiune de pe ecran va fi vizualizata in mod real si natural datorita LCD-ului 200Hz Clear. In plus, optiunea Perfect Contrast poate fi folosita pentru reglarea contrastului la o rata dinamica de 80.000:1. Calitatea imaginii este imbunatatita si cu ajutorul Perfect Natural Motion care asigura deplasarea naturala a obiectelor in miscare pe ecran, eliminand astfel decalajele de imagine ale altor televizoare LCD.

O altă functie remarcabilă a Cinema 21:9 este Net TV, care permite accesul simplu si rapid la internet, prin conexiune Wi-Fi, fiind posibila accesarea unei game largi de site-uri, de pe pagina de start care apare pe ecranul televizorului. Functia Net TV contine website-uri dedicate si adaptate de la partenerii europeni care includ nume de marca precum YouTube, eBay, TomTom, Meteo Group, Netlog, Funspot si MyAlbum, plus o gama de parteneri locali care ofera cele mai populare website-uri din tara. Prin intermediul Net TV, continutul internet este adaptat pentru cea mai buna experienta vizuala pe ecranul TV si poate fi accesat usor cu ajutorul telecomenzii televizorului, fara a fi necesare alte accesorii sau abonamente.

Utilizatorii de aparate HDMI multiple vor aprecia optiunile de conectivitate ale Cinema 21:9, cu cinci porturi HDMI 1.3a, conexiune Wi-Fi si compatibilitate cu aparate certificate DLNA.

Premiul EISA pentru inovatie europeana in Home Theater 2009-2010: Philips Cinema 21:9 & player-ul Blu-ray BDP9100

Cinema 21:9 impreuna cu player-ul Philips Blu-ray BDP9100 au fost distinse cu premiul EISA pentru Inovatie in Home Theater, pentru ca impreuna fac posibila o extraordinara experienta cinematografica acasa. Filmele sunt redate in formatul lor original, pe ecranul Full-HD de 56”, cu o imagine si un sunet impecabile oferite de player-ul Philips Blu-ray BDP9100.

Articole similare

“O nouă maree verde”: algele au invadat litoralul românesc – FOTO

Adina Meyers

Gateste gustos si sanatos in noul an, cu ajutorul promotiei Electrolux

Adina Meyers

Participa gratuit la conferinta Mama si copilul. Mos Craciun este invitatul special!

Adina Meyers