LifeStyle

Noua solutie „invizibila” de climatizare Daikin, un concept de succes pentru orasele din Europa

La doar cateva luni de la lansare, noua solutie de climatizare Daikin VRV IV seria i atrage interes substantial din partea instalatorilor, arhitectilor si a proprietarilor care cauta o solutie discreta si, in acelasi timp, eficienta energetic. Singura unitate de exterior cu folosire la interior, VRV IV seria i a fost dezvoltata de Daikin special pentru orase si spatii urbane in care nevoia estetica este importanta. Rezultatele inregistrate in acest timp scurt demonstreaza succesul noului concept, potrivit pentru indeplinirea a multiple nevoi si limitari.

Proiectat pentru a se conforma si celor mai riguroase cerinte de urbanism si de nivel al zgomotului, seria VRV IV i ofera instalatorilor o flexibilitate in configurare fara precedent. Conceptul splic unic, dimensiunea compacta si greutatea mica fac ca sistemul sa fie usor de manevrat, economic de instalat si ‘invizibil’ la exterior, in timp ce ofera intreaga functionalitate a unui sistem VRV, la cel mai inalt grad de eficienta sezoniera de pe piata. Cu numeroase sisteme deja instalate si mai multe contractate, seria i pare sa devina noua solutie VRV pentru orasele din intreaga Europa.

Caracterul invizibil satisface reglementarile riguroase

Sistemul a fost primit cu entuziasm in Spania, in orase precum Madrid si Bilbao, unde reglementarile de constructie sunt extrem de stricte si ridica, astfel, stacheta foarte sus. Conceptul unic de unitate split, cu compresor si schimbator de caldura separate, permite sistemului VRV IV seria i sa fie instalat discret la interior, in timp ce la exterior se va vedea doar grila pentru introducerea si evacuarea aerului pentru schimbatorul de caldura. Totodata, avantajele de a fi formata din doua unitati exterioare, de a avea presiune statica ridicata si dimensiune compacta, precum si posibilitatea de a conecta orice unitati de ventilare sau perdele de aer la ea, fac din seria i o solutie extrem de eficienta.

In Marea Britanie, locuitorii Londrei se bucura de avantajele acestui sistem compact pentru spatiile rezidentiale, intrucat reglementarile de urbanism fac ca unitatile standard exterioare sa fie extrem de dificil de instalat. Pana la lansarea acestei serii, in anumite zone ale orasului era imposibila instalarea aparatelor de aer conditionat.

Lipsa de spatiu si apropierea de un cartier rezidential au determinat un centru bancar din Franta sa aleaga seria VRV IV i. Sistemul implineste, in acest caz, nevoia de flexibilitate prin conceptul split si inaltimea redusa, aducand si avantajul operarii silentioase.

Beneficii in materie de design

Instalarea la interior a seriei VRV IV i in cazul unei banci italiene din Napoli s-a dovedit a fi nu doar alegerea mai economica, care nu necesita tratament acustic special precum unitatile standard, ci si solutia care permite pastrarea intacta a fatadei cladirii istorice in care se afla. Totodata, amprenta la sol redusa a sistemului a fost un factor important in alegerea acestuia, intrucat dispunea de putin spatiu in zona tehnica.

O clinica medicala din Belgia a ales sistemul datorita caracterului discret. Desi cladirea nu beneficia de spatiu tehnic care sa gazduiasca unitatea, seria i a putut fi integrata in interiorul spatiului fara a afecta designul. Sistemul a fost conectat la interior cu multiple unitati de tip caseta perfect plata, avand astfel un sistem de climatizare aproape invizibil si la exterior si la interior.

Instalare rapida

Datorita dimensiunilor compacte, dar si faptului ca sistemul are compresorul si schimbatorul de caldura in unitati separate, procesul de instalare este usor si rapid. Prin folosirea sa, sunt reduse atat costurile, cat si durata instalarii, cladirile putand fi echipate intr-un interval mult mai scurt decat in cazul folosirii unor sisteme VRV standard. Datorita sistemului de tevi scurte pe care le foloseste, seria i asigura inca o data mentinerea la minimum a costurilor de instalare, in timp ce elimina disconfortul produs, de regula, cladirilor invecinate.

Sistemul s-a dovedit a fi o solutie eficienta si pentru cladirile inalte. Pentru un turn din Varsovia, instalarea a 24 de sisteme VRV seria IV i a fost solutia preferata de climatizare, datorita faptului ca permite accesarea partilor componente ale tututor unitatilor, extrem de dificil de accesat la exterior, si pastreaza intact designul fatadei.

Caracteristici importante

Compresorul este usor si extrem de compact, avand amprenta la sol de doar 600x550mm si 77 kg. Are un nivel de zgomot in operare de doar 47dBA, pentru a fi amplasat, fara a cauza disconfort, in spatii mici precum camere tehnice, camere de depozitare sau chiar dulapuri de bucatarie.

A doua parte a sistemului, schimbatorul de caldura, are sub 400mm inaltime si cantareste 97 kg, fapt ce ii permite cu usurinta sa fie instalat intr-un tavan fals. Astel, intreg sistemul este ascuns si este evitata nevoia de a folosi mult spatiu comercial. Datorita disponibilului ridicat de presiune statica externa al ventilatorului cu inverter, sistemul este extrem de flexibil in configurare si face posibila instalarea pe orice fata a cladirii.

Inovatie pentru viitor

Realizat de centrul de dezvoltare al Daikin Europa din Ostend, aceasta ultima inovatie a companiei a fost proiectata pentru a raspunde simultan nevoilor de eficienta energetica si limitarilor spatiilor urbane centrale.

Inovatia adusa de noua serie VRV IV i se dovedeste deja extrem de eficienta, economica, performanta si prietenoasa cu mediul, fiind alegerea perfecta pentru cladirile care nu puteau beneficia pana acum de ultimele tehnologii HVAC. Totodata, gama de aplicatii ale seriei i va fi cu siguranta extinsa, pe masura ce viitori clienti vor explora posibilitatile acestei noi premiere Daikin.

Pentru mai multe informații despre DAIKIN vizitați www.daikin.ro.

 

 

Related posts

Syoss aniversează 7 ani de performanță profesională în România

Adina Meyers

(P) RECUPAR – pentru bărbații cu părul bogat și puternic

Adina Meyers

Ce faci cand ramai fara bagaje?

Adina Meyers