LifeStyle

Ce face ceramica asa de deosbita?

Inca de la infiintarea sa in 1960, Casalgrande Padana a impletit cercetarea si experimentarea pe partea de compozitie, dar si de estetica, cu o politica industriala puternic orientata spre inovatie tehnologica, dar cu respect pentru mediul inconjurator. S-a pus accentul pe elemente ceramice cu un inalt continut tehnic, materialele produse demonstrand un nivel ridicat de performanta, asociat cu un potential extraordinar de expresie. Toate acestea au dus la castigarea de-a lungul anilor a unei pozitii de conducere in industria ceramicii.

In completarea unei calitati estetice superioare, dar si a performantelor tehnice, materialele Casalgrande au un impact scazut asupra mediului inconjurator in comparatie cu alte materiale de acelasi gen. Un strans proces ciclic permite ca toate componentele sa fie reciclate cu o emisie aproape zero.

Gresia portelanata marca Casalgrande este la inceput o suprafata nelustruita, fara eterogenitate in grosime, care se macina, se preseaza, se arde la 1200ºC si se amesteca cu materii prime selectate si cu pigmenti pe baza de oxizi de metal. Materialul astfel obtinut se finalizeaza intr-o gama larga de dimensiuni si grosimi – 15×15 cm, 40×40 cm, 30×60 cm – sub forma de benzi, mozaicuri, trepte etc. Designul diferit se obtine cu ajutorul tehnologiei cu jet de apa.

Paleta de culori este impartita in trei mari familii: culori calde (maro, rosu, galben, bej), culori neutre (alb, gri, negru) si culori reci (albastru, verde).

Finisajele pot fi si ele de mai multe feluri: natural, lustruit, mat, rustic, dar si cu insemne tactile in relief, pentru a ajuta persoanele nevazatoare.

Din punct de vedere tehnic, ceramica Casalgrande este usor de curatat si de intretinut, si se caracterizeaza prin valori ridicate ale rezistentei la uzura, abraziune, atac chimic. In plus, ceramica nu isi pierde proprietatile prin imbatranire, este rezistenta la foc si nu pastreaza praful.

Gama de produse, intre care enumeram: Granitogres, Granito Gres Rusticato, Marmogres si Petre Native, fac din Casalgrande Padana un lider mondial in productia de ceramica portelanata neglazurata. Aceste produse au performante tehnice si structurale superioare, sunt practice in montaj si finisare si sunt foarte usor de intretinut.

Casalgrande are de asemenea liniile Granitoker si Gresplus, gresie portelanata glazurata care indeplineste in egala masura cerintele gresiei glazurate, dar si performantele deosebite ale gresiei portelanate. Monopadana, linia cu o singura ardere, ofera o gama larga de culori si dimensiuni, dar si accesorii, decoruri si elemente speciale.

Strategiile de dezvoltare ale brandului sunt bazate in egala masura pe productie si design. Inca de la inceput, Casalgrande Padana a stabilit relatii stranse cu lumea designului printr-o serie intreaga de proiecte. Cel mai important proiect in acest sens este Grand Prix, un concurs international de arhitectura pe care Casalgrande il organizeaza si sponsorizeaza.

In fiecare an se premiaza cele mai semnificative lucrari in domeniu, care au folosit la maximum potentialul creativ si proprietatile tehnice ale ceramicii marca Casalgrande. Competitia, lansata pentru prima oara in 1990, a devenit un eveniment important la nivel international si a reusit sa ajute in consolidarea relatiilor intre producatori si consumatorii finali ai produselor. In plus, acest schimb bilateral continuu a permis designerilor sa ocupe un rol esential in procesul de productie.

Grand Prix alege dintre lucrarile sosite din intreaga lume si este folosit ca o unealta pentru analiza designului in domenii variate cum ar fi: cladiri rezidentiale, magazine si centre administrative, constructii industriale, aplicatii speciale, fatade si placari exterioare.

Obiectivul Casalgrande Padana este acela de a oferi instrumente de realizare a proiectelor prin intermediul tehnologiilor propuse, a calitatii ridicate, a gamei largi de produse si prin capacitatea de a personaliza fiecare proiect.

Related posts

Doncafé Selected Instant – rasfat cu gust bogat

Adina Meyers

100% putere, 20% economie de energie

Adina Meyers

Trofeul Someleriei “Cel mai bun somelier al romaniei 2012- John Halewood“

Adina Meyers