Am stat de vorba cu echipa de design interior de la Gavia Concept de la care am aflat noutatile in materie de finisaje metalice folosite in amenajarile interioare: cuprul.

„Atunci cand sunt folosite in amenajari interioare, metalele in nuantele lor naturale trimit cu gandul la un aspect industrial, brut, chiar rece. Cuprul este, prin cateva dintre caracteristicile sale, cu totul distinct de alte metale. Inainte de toate, cuprul se remarca prin nuantele sale calde. Da, nuante, nu nuanta, pentru ca o alta trasatura importanta a acestui metal o reprezinta versatilitatea sa cromatica. Acestea, impreuna cu stralucirea temperata, inerenta a acestui material, il fac sa fie ideal pentru decorurile moderne cu finisaje atent alese”, explica Alina Szabo, una din membrele fondatoare ale studioului de design interior Gavia Concept.

Vedem tot mai des cum cuprul patrunde in interior, intrand in compozitia corpurilor de iluminat, a robinetilor din baie si bucatarie, a obiectelor sanitare si, desigur, a obiectelor decorative.

Metalele ies intotdeauna in evidenta pe fundalul dominant din interioare, de regula, de texturi si materiale de o cu totul alta natura. Cuprul, mai mult decat celelalte, poate fi usor combinat cu alte metale, si amprenta pe care timpul o lasa asupra lui nu ii confera un aspect de degradare, nu il face sa para inestetic si deteriorat, ci, dimpotriva, mai interesant si atractiv.

Accentele realizate cu ajutorul cuprului in designul interior tin de cele mai recente tendinte in domeniu. Alegand pentru bucatarie sau pentru baie o chiuveta din cupru sau chiar o cada, vei da o nota chic decorului modern pentru care probabil ai optat.

Placile din cupru cu care poti tapeta pe alocuri peretii locuintei tale, la fel ca si corpurile de iluminat vor face ca ansamblul sa capete un ton contemporan.

Ramele din cupru pentru oglinzi, la fel ca si elementele mici, dar usor observabile, cum sunt manerele dulapurilor vor accentua latura pretioasa si eleganta a designului pentru care s-a optat si care poate fi pus in practica si prin astfel de detalii surprinzatoare si de efect.

Readus in vizorul specialistilor in design interior, pe valul atentiei tot mai mari aratate elementelor vintage si pe fondul reciclarii, cuprul a dovedit ca flexibilitatea sa si potentialul estetic sunt demne de toata atentia care i se acorda. In consecinta, in prezent, cuprul este tot mai cautat si utilizat deopotriva in proiecte ample de arhitectura si in proiecte de amenajari interioare.

Unul dintre cele mai apreciate aspecte la cupru este modul imprevizibil si unic in care se transforma in timp sub influenta unor factori diversi (caldura, umiditate etc.). „Asa ca pentru cei care nu sunt, poate, convinsi ca ar putea integra cu succes in interiorul locuintei, ar merita facuta o investitie-experiement fie si numai pentru ca ce ar obtine in timp ar fi versiunea unicat (prin culoare si stralucire) a elementului ales pentru a fi realizat din cupru”, povesteste Alina.

 

GAVIA CONCEPT – Studio de Design Interior & Produs

Website: (link: http://www.gaviaconcept.com/)

Shop online: (link: http://www.gaviaconcept.com/shop/)

E-mail: hello@gaviaconcept.com

 

Related posts

Baia ta, imperiul tău – alege ce e mai  bun pentru dotarea băii, inclusiv rigolă baie de la Iperinox

Adina Meyers

Gratarul electric – un aparat esential in orice bucatarie

Adina Meyers

5 idei pentru un decor natural si cosy

Adina Meyers