Amenajari case Amenajari Interioare

Oaza de liniste langa Transfagarasan

O casa veche lasa loc unei locuinte moderne, intr-un cadru natural de poveste.

„Transfagarasanul si Muntii Fagaras au fost dintotdeauna o destinatie indragita de familia noastra, atat pe timp de vara, cat si iarna, asa ca ne-am dorit extrem de mult o casa aici”, povesteste fiica proprietarilor acestei oaze de liniste.

Dragostea pentru munte, pentru privelistea de neegalat si pentru aerul curat i-a determinat pe parintii sai sa isi cumpere o casa veche in zona.

„Constructia era invechita, dar fara o valoare istorica sau arhitecturala reala, fiind formata din trei camere si o prispa. Era o casa normala, fara nimic iesit din comun, insa ceea ce vedeam din curte era de neegalat: muntele in toata splendoarea lui. Atunci cand am luat decizia de a incepe acest proiect, dupa mai multe calcule si variante, am ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa daramam din temelii casa si sa ridicam una noua. Vechea constructie nu era prea solida, asa ca nu putea sustine o casa extinsa si mansardata”, spun proprietarii.

In final s-a obtinut o constructie noua din barnele rezultate de la vechea casa. Intrucat proprietarii au dorit sa imparta aceasta minunata priveliste cu prietenii, dar si cu cei care iubesc muntele cel putin la fel de mult ca ei, si-au deschis portile casei de vacanta si au transformat-o intr-o pensiune mica si intima.

Articole similare

Apartament la mansarda

Adina Meyers

Tu ai nevoie de o mașină de spălat vase?

Adina Meyers

Sfaturi care sa te ajute sa ai o locuinta eco si sa faci economii

Adina Meyers