Amenajari case Amenajari Interioare

Vilă în Brașov cu arhitectură inspirată de crestele munților

Arhitectura acestei vile din Brașov a fost inspirată de peisajele montane, proprietarii ei fiind mari iubitori de natură.

Cu o amprentă la sol de 200 de metri pătraţi, locuinţa construită din cărămidă, pe structură de cadre din beton, se ridică pe patru niveluri (S + P + E + M). Proprietarii și-au dorit un cămin mare, care să permită şi amenajarea câtorva spații de recreere, precum saună, zonă de fitness etc.

Arhitectura exterioară a fost inspirată de crestele munților, căci proprietarii și-au dorit o casă cu personalitate, jucată, cu formă dinamică. Așa a apărut o construcție realizată din două corpuri suprapuse, ușor decalate, asemănătoare cu două creste montane, una în plan apropiat, cealaltă în plan depărtat. În felul acesta, la intrarea în curte, spațiul se îngustează, obturând vizibilitatea în interior, pentru ca apoi să se lărgească.

Un look dinamic este oferit construcției de ferestrele cu forme geometrice neregulate, dar și de terasele și balcoanele care nu lipsesc de la etajele superioare. Contrastul cromatic alb-wenge al fațadelor adaugă un plus de personalitate vilei, scoțând-o din anonimat.

Pentru confort și o întreținere ușoară, zona din jurul casei a fost acoperită cu pavele, mai ales că de aici se face accesul la garaj și la spațiul de parcare în aer liber din spatele reşedinţei. Restul curții este o mare pajiște de gazon. Pentru că sunt iubitori ai muntelui, proprietarii au dorit ca de jur împrejurul grădinii, pe lângă zidurile caselor învecinate, să planteze brazi de diferite tipuri.

În colțul cel mai îndepărtat al curții a fost așezat un pavilion de grădină, închis complet pe două laturi și parțial deschis în rest, astfel încât să fie protejat atât de ploaie și de vânt, cât și de soarele arzător al verii. Aici, gazdele noastre au amenajat un mic living în aer liber, cu mobilier de terasă confortabil, din lemn.

Finisajele de calitate și dotările speciale ale casei, precum saună, garaje și poartă automatizate, sală de fitness etc., sporesc valoarea acestei proprietăți, la fel amplasamentul și suprafața de teren destul de mare.

Casa beneficiază de termoizolație exterioară și are un sistem de încălzire cu centrală termică pe gaz.

La parterul locuinţei se găsesc două garaje prevăzute cu uși automatizate.

Detalii care contează

Amplasare: Brașov

Tipul locuinței: vilă

Niveluri: 4 (S + P + E + M)

Număr camere: 8

Suprafață locuință: 450 mp

Suprafață teren: 600 mp

Anul construirii: 2007

Pentru mai multe imagini cu exteriorul acestei case accesați galeria foto.

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

Related posts

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Adina Meyers

Tu stii cum alegi cea mai buna lenjerie de pat pentru bebelusi?

Adina Meyers

10 trenduri în design-ul interior care au explodat în 2019

Adina Meyers