Intr-una dintre cele mai ravnite zone din Bucuresti, pe o straduta retrasa, se afla casa familiei Tatoiu. Gazdele spun ca in fiecare colt al casei se afla cate un lucru de suflet, cu propria poveste extrem de captivanta.

Primul lucru pe care ni l-a spus Monica Tatoiu a fost acela ca o casa plina de animale este una vie, aratand catre cele doua pisici si catre Red, cainele politist salvat de la eutanasiere in momentul in care isi terminase serviciul in slujba autoritatilor. Locuinta este intr-adevar vie, dar nu doar datorita sufletelor care convietuiesc sub acoperisul ei.

Sotul Monicai Tatoiu, care are sase brevete de inventator, a transformat resedinta familiei intr-o locuinta inteligenta care isi conserva in mod extrem de eficient energia. “La subsolul casei se afla un panou de comanda de unde sunt coordonate toate sistemele din casa, si nu sunt deloc putine: de la securitate la centrala termica sau la sistemul de climatizare. In toti peretii se afla un sistem de tubulatura in care sunt toate cablurile. Exista o camera de luat vederi minuscula care intra prin acest sistem si cauta deficientele, asemenea sistemului laparoscop. Daca sotul meu pleaca de acasa, eu nu reusesc sa ma descurc sa coordonez toate sistemele locuintei”, spune Monica Tatoiu.

Gazda ne-a dezvaluit ca povestea casei in care locuieste in prezent a inceput in 1997, constructia fiind finalizata in 2001. “In momentul in care am intrat in posesia terenului, aici era o groapa de gunoi, nu existau strada si nici utilitati. Inainte de a incepe sasapaturile pentru fundatie ne-am ocupat de aducerea retelei de electricitate in apropiere, pe banii nostri; am adus copaci, pentru a crea un spatiu verde care sa ne inconjoare, am facut Planul Urbanistic de Detaliu si am delimitat caile de acces. In plus, am intabulat parcul din apropiere pe care si acum il aparam in instanta de sutele de proprietari care au aparut peste noapte si care vor sa construiasca aici blocuri”, ne-a povestit Monica Tatoiu, care a adaugat ca valoarea unei proprietati scade foarte mult in momentul in care este amplasata intr-o zona fara constiinta publica.

Dupa ce au fost siguri ca pot dispune de tot confortul asigurat de utilitati, au inceput constructia casei in stransa legatura cu unul dintre cei mai bine cotati arhitecti de la New York, Vladimir Arsene. “Din acel moment, timp de trei ani sotul meu s-a mutat practic pe santier pentru a supraveghea lucrarile. Vizavi de casa era un teren viran pe care si-a instalat un cort si a stat aici. Am schimbat 5 echipe de muncitori, pentru ca sotul meu este un perfectionist si totul a trebuit sa fie realizat asa cum scrie in manualele tehnice, altfel darama peretii si o lua de la capat. Spre finalul lucrarilor am inceput sa avem viziuni diferite asupra proiectului si bineinteles ca au aparut si discutiile in contradictoriu. Imi amintesc ca arhitectul nostru glumea spunandu-ne ca o buna parte din clientii sai pe partea rezidentiala au divortat pana si-au finalizat casa.”

Monica Tatoiu a mai adaugat ca in curand locuinta va intra intr-un proces de reabilitare si se teme de faptul ca ii va fi foarte greu sa gaseasca in tara echipe de specialisti care sa lucreze la standarde de calitate ridicate: “Cel mai probabil vom pleca in Germania, de unde vom aduce materialele de constructie si o echipa de muncitori pe care o vom gazdui aici pana la finalizarea lucrarilor. Daca nemtii spun ca termina reabilitarea casei in sase luni, asa va fi.”

Related posts

Sfaturi pentru a alege caloriferele potrivite pentru dormitor

Adina Meyers

Acasa la Flora Nastase

Adina Meyers

In cadrul celei de-a saptea editii Black Friday la PIATRAONLINE, punem pe piata timp de 2 zile peste 70 de produse ce insumeaza peste 20.000 mp de piatra naturala in stoc, special pregatita pentru aceasta campanie.

Adina Meyers