LifeStyle Retete

Ingredientul Secret al lunii ianuarie de pe platforma Electrolux: Para Conference

Para Conference este primul ingredient secret propus pe platforma Electrolux in acest an. The Secret Ingredient este o platforma dezvoltata pentru a aduce inspiratia gastronomica in bucataria ta, fiind creata din pasiunea pentru gatit si bazandu-se pe trucuri oferite de Chefi internationali, parteneri Electrolux.

Astfel, in fiecare luna, pe platforma The Secret Ingredient este desemnat un ingredient secret si sunt oferite informatii utile legate de acesta. In ianuarie, pe platforma Electrolux pot fi accesate detalii despre istoria, si valorile nutritive ale perelor Conference, dar si trucuri si idei de integrare a acestora in retetele realizate chiar la tine acasa.

Para Conference – ingredientul lunii ianuarie

Avand un termen de valabilitate indelungat, para Conference este printre cele mai rezistente dintre miile de soiuri domesticite si cultivate la nivel mondial. Pomilor acestui soi le priesc in special climatele umede si reci. Datorita rezistentei sporite si consistentei suculente si dulci, para Conference este cel mai consumat soi din Marea Britanie si din Europa de Nord.

Despre perele Conference

Perele salbatice, originare din regiunea Caucaziana a Asiei Centrale, sunt stramosii multor soiuri de pere domesticite si cultivate pentru a fi consumate inca din cele mai stravechi timpuri. Filosoful Pliniu cel Batran a descris 41 de soiuri diferite de pere in Roma Antica – o perioada in care perele erau mult mai apreciate decat merele.

In secolele XVII si XVIII, gradinarii europeni au inceput sa cultive noi soiuri de pere cu nume fanteziste precum Comtesse de Paris sau Doyenné du Comice. Soiul Conference a debutat mai tarziu, in cadrul Conferintei Nationale Britanice a Perelor din 1895, cand a castigat locul intai, primind acest nume pentru a marca momentul.

Servirea perelor

Perele pot fi servite atat crude, cat si gatite – cei mai multi nutrienti se afla in coaja. Perele pot fi posate in vin rosu si condimente, taiate in sferturi si prajite, sotate in felii mai mari sau pur si simplu feliate si puse in salate, alaturi de branza cu mucegai si nuci.

Acestea sunt folosite in multe deserturi, printre care se numara si Poires Belle Helene. Acest desert care este un rasfat culinar numit dupa o opera despre Elena din Troia si care combina perele cu ciocolata.

Descopera si tu ingredientul secret al lunii ianuarie accesand platforma The Secret Ingredient Electrolux si incearca experiente culinare desavarsite, chiar la tine acasa!

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Workshopuri creative in cadrul Atelier Irina Neacsu

Adina Meyers

Iahturi pentru o vacanta de lux

Adina Meyers

Vineri si sambata are loc Angajatori de TOP Timisoara. Cum arata candidatul ideal si ce pot face vizitatorii in cele doua zile de eveniment?

Adina Meyers