LifeStyle

Oamenii diferiti dorm diferit

Necesarul nostru de somn din fiecare noapte este dictat de varsta, sex si nu numai. Copiii au nevoie de mai mult somn, adultii de mai putin. Femeile dorm, in general, mai mult decat barbatii. Somnul difera si in functie de problemele zilnice. Necesarul de somn difera chiar si in functie de anotimp. Intrebarea este cum gestionam aceste aspecte.

Varsta si somnul

La copii, ritmurile circadiene (ciclurile somn-veghe) sunt modelate de zi si noapte si difera in timp, aducand perioade inegale de somn, ulterior probleme de sanatate. In primele zile, nou-nascutii nu fac diferenta intre noapte si zi. Ritmul de somn le este conferit doar de senzatia de foame si satietate.

Adultii se priveaza de somn de multe ori. Dar, ca adult, dacă dormi prea puţin rişti să faci diabet si sa te ingrasi. Pentru adolescenti, orarul de somn ar trebui sa constituie un prim exercitiu de responsabilitate.

Genul si somnul

Femeile dorm, in general, mai mult decat barbatii, insa au si somnul mai sensibil la anumiti factori precum tulburarile hormonale sau durerile de spate.

Pe de alta parte, barbatii au probleme cu somnul cad au probleme in viata profesionala sau privata, sau sufera de probleme cardiace sau au vicii.

Problemele zilnice si somnul

Stresul acumulat peste zi are efecte negative pe termen lung asupra sanatatii. Oamenii se pot confrunta cu aceste amenintari pentru sanatate din pricina stresului.

Viata din societatea actuala ne obliga la situatii de stres, si acest lucru se regaseste in calitatea scazuta a somnului. Macar in timpul somnului trebuie sa ne simtim mai putin stresati.

Anotimpurile si necesarul de somn

Tocmai din cauza problemelor zilnice, adultii din ziua de azi se expun afectiunilor precum inflamatiilor cronice si bolilor cardiace. In sezonul cald, odihna de calitate este cu atat mai dificil de obtinut, din pricina disconfortului termic dar si din cauza orei tarzii la care se intuneca.

In sezonul rece, tot disconfortul termic este cel care apasa pe umerii somnului, numai ca de data aceasta variatiunile termice sunt foarte periculoase. De aceea, produsele particularizate de bedding sunt indispensabile.

***

Somnul este un lucru cu multe fatete, iar dincolo de factorii exteriori care il afecteaza exista si factori intrinseci care isi pun amprenta. Acestia ne preseaza sa particularizam dormitorul si produsele de bedding.

Pentru ca uneori vrei o perna mai moale, alteori una mai tare, uneori vrei o perna care sa-ti tina gatul mai ridicat, alteori vrei o perna mai plata, recomandam perna Feeling 3 in 1 (concepută ca tu sa-ti personalizezi confortul somnului).

Perna 3 in 1, oferita de Green Future, se poate ajusta, datorita structurii din 3 piese, in functie de fermitatea dorita. Poate fi mai ferma pentru somnul pe lateral sau pe spate, sau moale pentru cei care dorm pe burta.

Setul cuprinde o perna principala cu fermoar si inserturi din memory foam si nanofibra. Umplutura este un amestec de 50% puf de gasca si 50% pana mica ce ofera un suport corect în timpul somnului. Puful nu incalzeste, ci mentine temperatura corpului constanta, ceea te ajuta sa nu transpiri in timpul somnului si sa te bucuri de senzatia delicata oferita de acesta.

Perna 3 in 1 de la Green Future este disponibila pentru achizitionare accesand linkul: http://www.green-future.ro/perna-feeling-3-in-1.html

 

 

Related posts

NEX-6: o camera foto pentru cei mai exigenti fotografi Performante DSLR intr-o camera de buzunar: nou acamera cu obiective interschimbabile Sony NEX-6

Adina Meyers

Gealan lanseaza spotul TV de promovare a sistemului S9000

Adina Meyers

IKEA Romania te invita sa devii ajutor de poveste in Campania Jucariilor de Plus!

Adina Meyers