LifeStyle

10 sfaturi tomnatice pentru un somn confortabil si odihnitor

De cand este toamna, zilele sunt mai scurte, serile mai lungi, somnul altfel. In randurile urmatoare se regasesc 10 sfaturi pentru un somn care te odihneste si pregateste pentru o noua zi, si care confera confortul mult dorit pe timp de noapte. Sunt multe aspecte importante care tin fie de „strategia” de somn, fie de mediul ambiant, fie de produsele de bedding.

1. Dormi intre 6 si 8 ore pe noapte; nu mai mult, nu mai putin! Intotdeauna sunt mai bune 7-8 ore de somn decat 6.

2. Intre orele 22:00 si 00:00, organismul incepe procesul natural de refacere; da-i ocazia aceasta punandu-te la somn intre aceste ore! Ritmul vietii din 2014 nu iti pemite usor sa iti inchei ziua la orele 22:00, insa tine cont de intervalul acesta orar si profita de el.

3. Fa un calcul simplu pentru determinarea orei ideale pentru somn, folosind termenii: ora de trezire, timpul necesar pentru somn, ciclul de somn de 90 de minute. Vezi la ce ora ar trebui sa inceapa somnul tau astfel incat sa dormi suficient si bine.

4. Nu dormi foarte mult in weekend! Dupa o saptamana in care te privezi de somn, abuzul de somn la sfarsitul saptamanii nu este deloc recomandat.

5. Foamea este echivalentul unui ceas desteptator. Asigura-te ca ai mancat usor, cu minim doua ore inainte sa adormi. Orice alta cantitate sau orice alt moment de luare a cinei poate naste tulburari ale somnului.

6. Fereste-te de zgomote…sau nu! Ceea ce deranjeaza somnul nu este neaparat zgomotul, ci schimbarile de registru ale zgomotelor de fond.

7. Exercitiile fizice spre sfarsitul dupa-amiezii obosesc organismul intr-o maniera sanatoasa, care aduce spre seara „pofta” de somn, care ajuta la respectarea programului de somn calculat la sfatul 3.

8. Alege produsele de bedding potrivite tie! Stilurile de somn sunt diferite; produsele de bedding pot acoperi toate variantele. Informeaza-te, probeaza-le, apoi achizitioneaza-le in cunostinta de cauza.

9. Indiferent de anotimp, somnul trebuie sa pastreze aceleasi conditii optime pentru tine legate de factori de zgomot, de luminozitate, termici sau privind produsele de bedding. „Reglajele” difera in functie de anotimpuri.

10. Gandeste-ti somnul ca pe ceva care se repeta in permanenta: gandeste-te dinainte la faptul ca toti factorii somnului tau nu suint permanenti, ci schimbatori; toamna aceasta gandeste-te la faptul ca vine iarna, la reumatism, in principiu la confort termic si la sanatate.

Daca vorbim de confort termic si de sanatate, vorbim de produse de bedding confortabile si prietene cu sanatatea, precum este perna Wool. Oferita de Green Future, aceasta perna este umpluta cu lana merinos virgina, perfecta pentru cei care prefera o perna mai ferma, cu suport adecvat pentru gat si coloana; in plus, aceasta elimina umiditatea foate bine, asigurand astfel un somn sanatos.

Lana Merinos, cea mai fina lana din lume, este un termoregulator excelent, perna Wool fiind ideala in orice anotimp, inclusiv toamna, cand temperaturile variaza cu rapiditate. Achizitionare unei astfel de perne, perfecta mai ales pentru sezonul rece, ar fi un al 11-lea sfat.

Perna Wool este disponibila pentru achizitionare accesand linkul: http://www.green-future.ro/perna-wool-lana.html

Pentru mai multe detalii despre lana Merinos, dar si despre produsele Green Future intrati pe site-ul www.green-future.ro

 

Related posts

Folosirea unei perne antialergice se poate dovedi una dintre cele mai bune decizii luate de tine

Adina Meyers

Bonami​ ​împlinește​ ​un​ ​an​ ​alături​ ​de​ ​clienții​ ​din​ ​România

Adina Meyers

Masa de Craciun. Cum o poti transforma cu un decor special

Adina Meyers