LifeStyle

NEX-6: o camera foto pentru cei mai exigenti fotografi Performante DSLR intr-o camera de buzunar: nou acamera cu obiective interschimbabile Sony NEX-6

Fiind compatibila cu o serie de obiective cu montura E, NEX-6 este potrivita pentru utilizatorii de DSLR care au nevoie de o camera usoara. Cu un senzor de imagine mare intr-o carcasa compacta, noua camera este ideala pentru fotografii care vor sa isi extinda optiunile creative.

NEX-6 are multe caracteristici inovatoare in comun cu NEX-5R, lansata recent – de la autofocalizarea hibrida la conectivitatea Wi-Fi si posibilitatea de a descarca aplicatii pentru camera.

Construita pentru fotografii exigenti, noua camera prezinta acelasi vizor electronic precis si ergonomia caracteristica unui DSLR pe care utilizatorii il regasesc la NEX-7, vârful de gama.

Senzorul de imagine mare Exmor APS HD CMOS de care beneficiaza NEX-6 ofera 16,1 megapixeli efectivi pentru obtinerea unor imagini cu o calitate la nivel de DSLR si unor clipuri Full-HD bogate in detalii. De asemenea, procesorul de imagine BIONZ asigura fotografii cu zgomot de imagine redus, chiar si in conditii de lumina scazuta cu ISO pâna la 25.600.

Similar camerei NEX-5R anuntata recent, NEX-6 combina autofocus-ul hibrid rapid cu functiile de detectie a fazei si a contrastului pentru a raspunde cerintelor oricaror conditii de fotografiere. Prin detectia fazei este calculata  rapid distanta la care se afla subiectul, iar detectia contrastului contribuie la o focalizare extrem de precisa.

In modul “Speed Priority Continuous”, NEX-6 comuta automat pe autofocus cu “phase-detection”. Focalizarea similara cu cea a DSLR-urilor se observa in momentul in care utilizatorul foloseste aparatul pentru subiecti in miscare, fotografiind cu pâna la 10 cadre pe secunda.

Autofocus-ul hibrid rapid este disponibil pe urmatoarele obiective:

E 18-55mm F3.5-5.6 OSS; E 55-210mm F4.5-6.3 OSS; E 18-200mm F3.5-6.3 OSS; E 24mm F1.8 ZA Sonnar T*; E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS. Actualizarea Firmware-ului va extinde disponibilitatea aceastei functii si pe alte obiective.

Ca si in cazul lui NEX-7, NEX-6 beneficiaza de vizor XGA OLED Tru-Finder™ pentru incadrare si focalizare precisa. Acest vizor ofera luminozitatea cu o acoperire a cadrului de 100% si un camp de vizualizare larg care concureaza cu vizoarele optice profesioniste.

Alaturi de vizorul OLED Tru-Finder™, camera dispune de ecran LCD Xtra Fine de 7,5 cm care se poate roti pâna la 90° vertical si 45° spre baza pentru a fotografia din orice pozitie. Ecranul LCD ofera detalii si contrast, observându-se reducerea reflexiilor atunci cand se fotografiaza afara sau in lumina.

In ciuda dimensiunilor reduse, NEX-6 ofera utilizatorilor operabilitatea unui DSLR. Butonul “Mode” pozitionat strategic in partea superioara a aparatului permite setarea rapida a modurilor de fotografiere – incluzând P/A/S/M si “Sweep Panorama” – ca in cazul aparatelor foto cu obiective interschimbabile  mult mai mari. De asemenea, sub butonul “Mode” sunt pozitionate un buton de control si o rotita pentru ajustari fine ale expunerii, ISO, balansul de alb si alte setari. 

Mai mult, NEX-6 beneficiaza de interfata Quick Navi preluata de la varfurile de gama cu A-mount, care permite ajustarea fina a setarilor fara a indeparta vizorul de la ochi.

Modul “Auto Slow Shutter” permite ca inregistrarea video Full-HD sa fie mai luminoasa in conditii de lumina scazuta. NEX-6 detecteaza interioarele cu lumina scazuta si imaginile pe timp de noapte si comuta automat pe acest mod care reduce viteza de declansare permitand patrunderea luminii.

Ca si in cazul lui NEX-5R, conectivitatea Wi-Fi permite transferul usor al fotografiilor si clipurilor video pe smartphone-uri sau tablete. Imaginile pot fi transmise prin wireless, de asemenea, pe PC, sau vizualizate wireless pe orice TV cu compatibilitate DLNA

Prin PlayMemories Camera Apps, functiile camerei NEX-6 pot fi extinse odata cu nevoile de fotografiere ale utilizatorilor, prin conectarea acesteia la PC prin Wi-Fi sau USB.

Pe langa un blit incorporat, camera beneficiaza de noua patina Multi Interface Shoe prin care se pot atasa in mod “inteligent” diverse accesorii.

Noi obiective interschimbabile pentru camerele E-mount

Varietatea de obiective interschimbabile pentru camerele E-mount de la Sony a crescut cu trei noi modele.

SELP1650 este un obiectiv compact si usor de 16-50mm F3.5-5.6, cu stabilizator de imagine incorporat “Optical SteadyShot” pentru imagini mai clare. Obiectivul masoara doar 29,9 mm atunci când este retractat, fiind ideal pentru calatorii. De asemenea, are un inel cu functie dubla care controleaza atât zoom-ul cât si focalizarea manuala, in functie de modul de operare. Atunci când camera este in modul AF, inelul de control ajusteaza zoom-ul prin miscari fine ale mâinii. Când camera este in modul MF, inelul controleaza focalizarea manuala. Zoom-ul este potrivit, in mod special, pentru inregistrarea video.   

SEL35F18 este un obiectiv fix de 35 mm cu o deschidere de F1.8 si stabilizator incorporat “Optical SteadyShot”. Acesta ofera o claritate foarte buna si efect “bokeh”, indiferent ca utilizatorii fac fotografii sau clipuri video. Cu un nou design exterior, obiectivul este usor de utilizat si are o greutate scazuta.

Cu sticla super ED (Extre-low Dispersion) care reduce aberatiile cromatice, SEL1018 este un obiectiv super-wide 10-18mm cu deschidere maxima de F4 si stabilizator optic “Optical SteadyShot” incorporat. Fiind ideal pentru peisaje si interioare, este de asemenea potrivit pentru a surprinde efecte de perspectiva dramatice.

Noi accesorii pentru NEX-6

Fabricata exclusiv din piele, husa LCS-ELC6 are un design elegant si este produsa doar pentru NEX-6 si obiectivele SELP1650 sau SEL16F28. Ecranul LCD poate fi rotit, iar trepiedul poate fi atasat chiar si in cazul in care camera se afla in husa.

Husa LCS-EJA Soft Carrying poate fi folosita pentru toate camerele E-mount si este ideala pentru folosirea impreuna cu SELP1650 sau SEL16F28. Buzunarele interne ofera spatiu pentru stocarea capacului pentru obiectiv si un card de memorie de rezerva. 

Related posts

BIO Camp, tabara de vara pentru adolescenti cu potential

Adina Meyers

Pannacotta cu lamaie

Adina Meyers

CANDY – 5 ani garantie la masinile de spalat rufe

Adina Meyers